Lange tijd voetbalde de ploeg van Robbert de Ruiter goed; tegen FC Lisse, Kozakken Boys en IJsselmeervogels kreeg de ploeg complimenten, maar ook te weinig punten. Het gaf de Bollenploeg desondanks het vertrouwen dat degradatie voorkomen kon worden Twee weken later en even zoveel verliespartijen verder is er van dat goede voetbal niet veel meer over. Daarbij vindt Noordwijk zich terug op een directe degradatieplek en is het verschil met de p/d plek vijf punten, nadat gister het cruciale duel met directe concurrent Barendrecht (3-1) kansloos werd verloren. VIDB sprak met spits Bryan Braun. ,,Het was droevig.”

,,Van de elf haalden alle elf hun niveau niet. Ongelooflijk. Waar we begin dit kalender jaar met vertrouwen en dus goed  speelden, is dat nu in twee weken compleet verdwenen. Dan zie je dat we tegen de ranglijst gaan spelen. En dat is funest. Zeker voor een ploeg als de onze.”

Stefan Mertens deed gister niet mee en werd node gemist. ,,Stefan is inderdaad belangrijk voor het spelletje wat we willen spelen, maar dat mag geen excuus zijn. Geen moment zijn we in de wedstrijd geweest. Ik ook niet. Dat terwijl de wedstrijd tegen Barendrecht het begin was van een serie wedstrijden die we moesten winnen. Volgende week zijn we vrij en daarna volgen thuiswedstrijden tegen Sneek en Hardenberg. Dan moeten we op 22 maart naar de Roodemolen tegen Ter Leede. Na die drie wedstrijden weten we echt waar we aan toe zijn. Het is nu zaak het vertrouwen te herwinnen waarmee in het veld stonden tegen Lisse, IJsselmeervogels en Kozakken Boys. Als we daarin slagen, blijven we erin.”

POPULAIRE BERICHTEN