Warmunda slaagde er dinsdagavond niet in een kans af te dwingen in de drie minuten die nog resteerden in het treffen met Teylingen. Zodoende won de thuisploeg met 1-0. Na afloop gingen de Warmonders terug naar het eigen Overbos om het hoofdstuk rondom de tweeënhalve week terug gestaakte derby af te sluiten.

Het gemeentetreffen werd op 9 maart kort voor tijd stilgelegd vanwege een zware blessure voor Menno van Noort, die een dubbele beenbreuk opliep. Pascal de Ridder ontving voor een zware charge een rode kaart. Toen de ernst van de blessure duidelijk werd, staakte de arbiter het duel en moesten beide ploegen nu voor een paar minuten op herhaling komen.

Menno van Noort was daarbij niet aanwezig, zo vertelde broer Brian na afloop tegen VIDB. “Menno wacht op ons in de kantine van Warmunda. Als hij hier geweest zou zijn, zouden veel mensen hem vragen hoe het gaat. Dat is allemaal goed bedoeld natuurlijk, maar kan ook veel emoties oproepen. We gaan nu naar Warmunda om straks met z’n allen voetbal (Nederlands elftal, red.) te kijken. Hopelijk kunnen we er nog een mooie avond van maken en dit hoofdstuk afsluiten.”

Aan de betere hand
De oudste Van Noort (rechts op de foto) liet zich in rustige en duidelijke bewoordingen uit, maar aan alles viel op te merken dat de situatie er bij hem ook heeft ingehakt. “Ja natuurlijk. Er waren heel veel bekenden bij toen het gebeurde. Als je dan je broertje op het veld ziet liggen, dat raakt je gewoon heel erg. Het is gelukkig ook weer heel erg fijn om te zien dat het nu weer goed met hem gaat.”

Neemt Van Noort de maker van de overtreding, De Ridder, iets kwalijk? “Ik denk dat Pascal zelf ook heel veel spijt heeft. Het is nooit zijn intentie geweest om Menno dit aan te doen, dat geloof ik echt. Verder wil ik er liever niet over uitweiden.”

In de weinige tijd die nog resteerde, slaagde Warmunda er niet in iets uit te richten. Opmerkelijk was dat de bezoekers, met een man meer op het veld, niet echt direct speelden. “Daar zag je ook een beetje de woede vanaf de zijlijn en bij mij”, zei gelegenheidspits Van Noort. “We gingen opbouwen, maar dat heeft geen zin in drie minuten. Je moet ze onder druk zetten en hopen op een tweede bal die doorschiet. Maargoed, het is weer iets dat we meenemen.”

Doel voor eindfase van het seizoen
Door de nederlaag is koploper Teylingen voor Warmunda wel definitief uit zicht geraakt. Het onderlinge verschil bedraagt twaalf punten. De Warmonders richten zich op een plek in de nacompetitie. “We willen nog zoveel mogelijk punten pakken. Zaterdag verloren we van Alphen, maar liet de concurrentie ook allemaal punten liggen. Helaas gaat er wel een groepje gasten op winterstop. We hebben een heel kleine groep, dus moeten wel fit blijven, maar we gaan elke wedstrijd als een finale in.”

Naast het veld gaat broertje Menno aan zijn eigen revalidatie werken. Gaan we de broers Van Noort in de toekomst weer samen op het veld zien?

“Dat is nog heel vroeg om te zeggen, maar Menno kennende gaat hij er vol voor straks. Hij is een fitte jongen, die altijd veel naar de sportschool gaat. We komen ook echt uit een sportfamilie, dus hij zal er zeker alles aan doen om straks weer helemaal fit te worden.”

Foto: Peer Compeer

Lees ook: Geen goals bij restant van Teylingen – Warmunda
Check ook:
Van Rijn en Jonkman reageren op gestaakte derby: ‘Heel wrang’

POPULAIRE BERICHTEN