Er hing zaterdagmiddag rond de klok van half vijf een grote mineurstemming op de Roodemolen, de thuishaven van Teylingen. Allereerst bij Warmunda, maar ook bij de gastheren.

De derby werd in de 87e minuut bij 1-0 gestaakt door een naar het zich laat aanzien enorm zware blessure voor Menno van Noort. De middenvelder kreeg een zware charge te verwerken van Pascal de Ridder, die daarvoor de rode kaart ontving. Van Noort heeft daarbij een dubbele beenbreuk opgelopen. Na afloop sprak VIDB met beide trainers, bij wie de situatie er ook had ingehakt.

“Dit is een heel triest einde”, zei Teylingen-trainer Rob Jonkman. “Ik denk dat het de wedstrijd ook niet naar was. Uiteindelijk kwamen we in de slotfase op 1-0 en wil je die voorsprong verdedigen. Maar op deze manier verdedigen, kan natuurlijk niet.”

“Op het moment dat dit het resultaat is, neem ik hem dat zeker kwalijk”, antwoordde Jonkman desgevraagd. “Ik moet wel zeggen, het is een enorm aardige jongen, die nooit zulke overtredingen maakt. Hij wil honderd procent die aanval eruit halen. Maar dat het zo uitpakt, is heel triest. Ik kan niet anders zeggen. Ik denk dat nu alle zorg moet uitgaan naar Menno.”

‘Enorme domper’
Ook bij collega Barry van Rijn, één van de trainers van Warmunda, zat de schrik er logischerwijs goed in. “Het was in mijn optiek een redelijk sportieve wedstrijd, waarin Teylingen op het einde voorkwam en waarin wij ook de kansen hebben gehad om de pot onze kant op te trekken.”

“Zij kwamen op 1-0 en niet veel later werd er door een speler van Teylingen een overtreding gemaakt, omdat hij blijkbaar tijd wilde rekken. Ik ben geen dokter, maar het ziet er absoluut niet goed uit. Dit is echt een enorme domper. Allereerst voor Menno, maar ook voor beide clubs. Dat is iets wat we beide niet willen. Dit heeft een heel wrange smaak aan beide kanten.”

De arbiter van dienst liet aan Warmunda de beslissing of de wedstrijd uitgespeeld moest worden. Dat wilden de Warmonders niet. “In de kleedkamer zitten ze er aardig doorheen, zijn broer (Brian van Noort, red.) helemaal. We hadden ook kunnen zeggen: ‘we stoppen en doen die laatste minuten niet’. Maar dan krijg je misschien een soort euforiegevoel hier omdat zij hebben gewonnen. Het gaat misschien nergens over, maar in die laatste minuten kan nog veel gebeuren. Wij hebben een vrije trap en een man meer.”

Maar dan meteen toevoegend: “Het belangrijkste is hoe het gaat met Menno. En dan ziet er helaas niet goed uit.”

Excuses van Teylingen
In de kleedkamer van Warmunda bood Teylingen, bij monde van trainer Jonkman en captain Bas Gozeling, kort na afloop excuses aan. Jonkman: “Teylingen is hier absoluut de vereniging niet naar en de speler in kwestie ook niet. Wij zijn een voetballende ploeg die vanuit die gedachte wil opereren. Wij schrikken hier ook enorm van. Bas en ik zijn de kleedkamer ingegaan om excuses te maken. Het leek ons verstandig dat de speler in kwestie dat niet zou doen.”

Hoe werden die excuses ontvangen door Warmunda? Van Rijn: “Op het moment zelf is het altijd moeilijk. De emotie is altijd hoog in zulk soort wedstrijden, aan beide kanten. Kunnen we er wat mee? Tja, ze doen het wel. Ze hadden het ook niet kunnen doen, dat siert ze wel. Alleen dit had nooit mogen gebeuren.”

Met dat laatste was Jonkman het eens. “Op het moment dat het zo eindigt, zit daar heel veel emotie bij. Die emotie ga je ook niet weghalen. Op een later moment zal de wedstrijd moeten worden uitgespeeld, maar dat is echt van ondergeschikt belang voor ons. We moeten eerst kijken hoe het met Menno is. Dat is vele malen belangrijker dan de uitslag van deze derby.”

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: Derby op de Roodemolen gestaakt na spijkerharde overtreding en horrorblessure

POPULAIRE BERICHTEN