Waar de logische gedachte kan zijn dat het afscheid van Tim Brinkman van FC Lisse aan het einde van dit seizoen alleen te maken heeft met speelminuten, kent maar de halve waarheid. Voor Brinkman is het een veel breder verhaal dan het zijn van bankzitter. Maandag werd bekend dat zijn tot medio 2025 doorlopende contract over een aantal maanden wordt ontbonden.

Brinkman: “Toen ik vroeg in het vorige seizoen tekende, was het rustig op de club met Raymond Bronkhorst nog als trainer van FC Lisse. Nadat ik had getekend, bleek dat Bronkhorst zou stoppen en Richard van Heulen het over zou nemen. Richard is natuurlijk lang assistent geweest van Bronkhorst. Ik ging er daarom van uit dat die wijziging niet heel veel verandering teweeg zou brengen. FC Lisse draaide vorig seizoen ook prima mee in de middenmoot.”

Het feit dat er veel spelers uit de as van het team verdwenen, deed je niet twijfelen?

“Dat wist ik op dat moment nog niet, maar dan nog: dan haal je adequate vervanging en ik denk dat er binnen onze selectie genoeg kwaliteit zit. Het is jammer dat dit niet tot uiting komt.”

Dan moet je geschrokken zijn van de seizoensopening?

“Dat zijn we met zijn allen ook wel. Als je zeven van de eerste acht wedstrijden verliest, kun je onmogelijk happy zijn.”

De club besloot Sjaak Polak aan te stellen. Een heel andere persoonlijkheid dan Richard van Heulen.

“Ja, op zich triest voor Richard, want een sympathiek persoon. Maargoed, dat was een ingreep van bovenaf.”

Onder Polak pakten jullie uit de eerste vijf wedstrijden vijf punten. Er leek een kentering in de resultaten aan te komen.

“Ik had het gevoel dat we de eerste vijf wedstrijden onder Sjaak de goede weg waren ingeslagen. We speelden gelijk tegen GVVV, wonnen uit bij ADO ’20 en pakten een punt bij Scheveningen tijdens het debuut van Ricardo van Rhijn. Hierin speelde ik alles, en naar mijn idee ook goed. Ik scoorde nog in de
volgende wedstrijd, thuis tegen Rijnsburgse Boys, waar we tot vijf minuten voor tijd nog met 1-0 voor stonden. Deze pot verloren we door twee spelhervattingen uiteindelijk met 1-2.”

“Een week later uit bij Kon. HFC zat ik negentig minuten op de bank, en de weken daarna kwam ik ondanks de tegenvallende resultaten niet meer voor in de plannen van de trainer. Na de winterstop startten we met een desastreuse 5-0-nederlaag bij Excelsior Maassluis, en verloren we met 0-1 tegen ACV. In de uitwedstrijd bij HHC viel ik een half uur goed in, waarbij we een 1-0-achterstand wisten om te buigen tot een knap gelijkspel. In de week erna maakte ik kenbaar dat ik volgend seizoen wilde vertrekken, dit besluit had ik al genomen. Vervolgens hoorde ik de dag erna dat ik niet meer bij de selectie zat voor de wedstrijd tegen Jong Almere, wat voor mij opmerkelijk was, helemaal gezien de invalbeurt van de week ervoor.”

Heb je ergens in die periode met Polak gesproken? Heeft hij iets over zijn beslissingen uitgelegd?

“Nee, ik heb niet met Polak over de gang van zaken gesproken. Hij heeft zijn beslissingen genomen en that’s it. Mijn beslissing om komende zomer te verkassen naar elders hangt overigens niet alleen samen met speelminuten, maar zeker ook met andere zaken. Het is de optelsom van meerdere factoren waardoor het plezier is gaan ontbreken. Ik zal zeker alles doen om de club voor degradatie te behoeden: hard werken en trainen. Ik denk nog steeds dat ik een meerwaarde voor dit team kan zijn en wil dat ook graag nog bewijzen de komende twaalf wedstrijden. Maar ik maak de opstelling niet en moet dus afwachten welke kansen ik nog ga krijgen. Maar ik denk dat het na de zomer beter is als ik in een andere omgeving verder ga.”

Tekst: Theo Uphus
Foto’s: FC Lisse

Lees ook: Brinkman en FC Lisse komen voortijdige contractontbinding overeen

POPULAIRE BERICHTEN