Na enkele jaren afwezigheid staat dé derby uit de gemeente Teylingen weer op het programma. Foreholte – Teylingen. Een wedstrijd waar reikhalzend naar wordt uitgekeken, die doorgaans veel mensen trekt, maar geen echt scherpe randjes heeft. ,,Iedereen kent elkaar, het is meer vriendschappelijk. Gelukkig maar”, zegt Tim Vincenten, die afgelopen zomer de Elsgeest voor de Roodemolen verruilde.

Dat er van echte rivaliteit geen sprake is, betekent niet dat de wedstrijd niet leeft. Integendeel zelfs. ,,Ik heb er één gespeeld, dat was met Foreholte thuis”, vertelt Vincenten. ,,Het begint al op dinsdag. Er wordt de hele week keihard getraind, want iedereen wil in de basis beginnen. Het zijn de wedstrijden van het jaar.”

Social media
De spanning werd ditmaal extra opgebouwd door Matthijs Guyt, de goalie van Foreholte die deze week het Snapchat-account van VIDB beheert. ,,Dat werd natuurlijk wel gevolgd, al heb ik zelf geen Snapchat. Toch heb ik wel een en ander gezien en meegekregen. Dan werd er weer gezegd: wat heeft die Guyt nu weer geplaatst.”

De 27-jarige Vincenten besloot eind vorig seizoen de voetbaldeur op de Elsgeest achter zich dicht te trekken. ,,Ik heb 21 jaar bij Foreholte gevoetbald, maar ik was het plezier een beetje kwijtgeraakt. Een aantal jongens stopte en er kwamen veel spelers uit de eigen jeugd door en wat jongens van buitenaf. Daardoor hadden we een heel nieuwe groep en daar had ik eerlijk gezegd niet zoveel mee.”

,,Foreholte is een mooie club en ik ben er op een nette manier weggegaan. Nee, ik kan me niet voorstellen niet dat er lullige dingen gezegd zullen worden, zoals dat ik een overloper zou zijn.”

,,Ik vond het zonde om op deze leeftijd al te stoppen en vandaar dat ik dacht: misschien is het leuk om het bij Teylingen te gaan proberen”, vervolgt Vincenten. ,,Ik kende daar al redelijk wat jongens. Vorig seizoen ging ik wel eens na een wedstrijd van het tweede nog bij Teylingen kijken. Bovendien is Mark van der Vlugt mijn zwager.”

vincenten-2

Vooralsnog heeft hij absoluut geen spijt van die overstap. Het plezier is bij Vincenten weer helemaal terug, ook al heeft hij zich nog niet tot een vaste waarde in de hoofdmacht kunnen ontwikkelen. ,,In de voorbereiding heb ik heel veel in het eerste gespeeld. Vervolgens kwamen er wat vaste basisspelers terug van vakantie en kwam ik minder aan spelen toe. Eerst kreeg Thomas Stol de voorkeur en nu is dat Melvin van der Krogt. Ik heb daar wel begrip voor, want die jongens doen het hartstikke goed. Zelf pendel ik tussen het eerste en tweede in. De ene week speel ik in het tweede, en de andere zit ik wissel en val ik in bij het eerste.”

Toeschouwer
Tot zijn teleurstelling zit Vincenten zondag niet bij de selectie. Toch is hij als supporter wel aanwezig. De verdediger verwacht geen negatieve reacties, indachtig de wijze waarop de derby wordt benaderd. ,,Foreholte is een mooie club en ik ben er op een nette manier weggegaan. Bovendien heb ik een aantal weken geleden nog wat jongens gesproken. Nee, ik kan me niet voorstellen dat er lullige dingen gezegd zullen worden, zoals dat ik een overloper zou zijn.”

Vincenten kent dus beide selecties. Wie beschouwt hij als de favoriet? ,,Dat vind ik een heel goede vraag. Een lastige ook. Ze hebben allebei hetzelfde niveau en beschikken beide over goede voetballers. Ik schat de kansen echt 50/50 in.”

le=”text-align: justify;”>Foto’s: Peer Compeer

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)