Een clubicoon van Kagia houdt het voor gezien. Pascal Timmermans stopt per direct met voetballen, zo is door de Lisserbroekse club bekendgemaakt. Aanleiding is aanhoudend blessureleed.

“De verdediger was druk bezig met herstellen van een knieblessure, maar ziet na een aantal maanden hard werken te weinig perspectief om weer terug te keren op het veld”, meldt Kagia in een bericht op de clubsite. Timmermans wordt door de oranjehemden als ‘Mister Kagia’ omschreven. Hij speelde zijn hele voetballeven in het oranjewit.

De 31-jarige Timmermans maakte meer dan tien seizoenen deel uit van de hoofdmacht van Kagia en promoveerde daarin tweemaal. De eerste keer (via de nacompetitie) zat hij pas net bij de groep, de tweede maal (in het seizoen 2018/2019) hield hij als aanvoerder de schaal omhoog na het veroveren van de titel. Het was het eerste kampioenschap voor de club sinds 1995.

Op de clubsite eindigt Kagia met mooie woorden voor Timmermans. “Na een aantal mooie en succesvolle jaren is het nu mooi geweest. Hoewel het hoofdstuk als speler nu eindigt, weten we zeker dat er voor Pascal weer andere deuren opengaan binnen de vereniging. Ook weten we zeker dat hij nu vanaf de zijkant zijn best gaat doen om het team te steunen.”

Lees ook: Favoriete speler van Pascal Timmermans (Kagia): Jeffrey Nijenhuis
Check ook: Overzicht | Zo bereiden alle regioclubs zich voor op de tweede seizoenshelft

POPULAIRE BERICHTEN