Als er iemand een vlakke derby een wat ander aanzien had kunnen geven, was het Lucas Coopmans wel. De invaller bij Noordwijk kreeg twee goede kansen, maar wist – zoals alle andere hoofdrolspelers op het veld – de impasse niet te doorbreken. FC Lisse – Noordwijk eindigde redelijk bloedeloos in 0-0.

Coopmans maakte kort na rust, in de 49e minuut, zijn opwachting. Hij verving Raies Roshanali en wist wat hem te doen stond. “Ik kwam er in om de bal voor te geven en acties maken”, vertelt hij. “De bal viel twee keer goed voor mijn voeten. De eerste keer hield de keeper (Erik Cummins, red.) ‘m met een reflex heel aardig tegen. De tweede keer kreeg ik de bal voor mijn linkervoet en het enige waar ik aan dacht was: uithalen. Helaas werd-ie nog geblokt.”

‘Ik wil ook niet met ruzie of iets weggaan: als Noordwijk graag wil ik dat blijf, dan is dat voor mij duidelijk’

Hoewel een goal uitbleef, was Coopmans blij met de speeltijd van bijna een helft die hem geboden werd. Hij hoopt dat het een opmaat is tot meer. “Ik wil natuurlijk altijd graag spelen en doe daar alles voor. Ik moet het doen met de minuten die ik krijg en dan mezelf laten zien. Dat gaat wel aardig de laatste tijd, denk ik.”

Bijna een terugkeer naar SJC
De 22-jarige Coopmans was in de winterstop bijna van club gewisseld. “Dat klopt. Ik wilde eigenlijk weer zoveel mogelijk spelen en SJC bood mij die kans aan. Ik kreeg alleen van Noordwijk te horen dat ik geen transfer mocht maken omdat ze me nog nodig hadden. Dat heb ik toen gewoon geaccepteerd, maar ik ben wel het gesprek aangegaan met andere clubs voor volgend seizoen. Ik ben ook bij SJC langs geweest en zij vertelden dat ze nog mensen voor de tweede seizoenshelft zochten. Ik heb toen aangegeven dat Noordwijk dat niet wilde, maar vervolgens is SJC er zelf bij Noordwijk achteraan gegaan om het te regelen.”

“Noordwijk wilde eerst wel toestemming geven, omdat ze mij ook de kans gunden”, vervolgt Coopmans. “Maar toen ging ook Sabir Achefay weg en Noordwijk wilde niet aanvallers tekortkomen. Daarom ging het niet door.”

Coopmans besloot het nieuws als een volwassen man te accepteren. “Noordwijk is een heel leuke club en ik heb het onwijs naar mijn zin. Ik kan het dan niet maken om bijvoorbeeld mijn tas in te leveren. Ik wil ook niet met ruzie of iets weggaan: als Noordwijk graag wil dat ik blijf, dan is dat voor mij duidelijk.”

Noordwijk versterkte zich zelf wel tussentijds met een aanvaller, Jayson Halman kwam over van VVSB, maar dat staat volgens Coopmans los van zijn eigen situatie. “Ze waren sowieso van plan om Halman te halen. Als ik weg was gegaan, had Noordwijk alleen Halman als buitenspeler achter de hand.”

Bij SJC en DOVO in beeld
Waar Coopmans volgend seizoen speelt, is nog onduidelijk. Ook een langer verblijf op Sportpark Duinwetering is niet uitgesloten. “Ik heb nog geen concrete keuze gemaakt om weg te gaan. Het belangrijkste is dat ik wil gaan spelen, bij welke club dat is maakt me niet uit. Als Noordwijk tegen mij zegt dat ik de kans krijg, wil ik op zich ook wel blijven.”

Coopmans sprak dus met SJC en ook oriënterend met Florian Wolf, voormalig coach van SJC en nu trainer van zaterdagderdedivisionist DOVO. “Hem ken ik heel goed”, reageerde Coopmans desgevraagd. “Ik heb nog niet met DOVO, maar alleen met Florian gesproken over hoe ik de toekomst zie. Ik moet even kijken wat het beste voor mij is. Ik woon nu in Amsterdam. Je hebt natuurlijk ook de factor afstand en reistijd die van invloed is.”

Archieffoto: Orange Pictures

Vanavond volgt ook nog een verhaal met Lisse-rechtsback Franklin Lewis op VIDB

Lees ook: Weinig spektakel bij derby op Ter Specke

POPULAIRE BERICHTEN