Lucas Coopmans is ook volgend seizoen speler van Noordwijk. De 23-jarige buitenspeler heeft zijn contract met een jaar verlengd, zo meldt Noordwijk dinsdagavond.

Coopmans streek in de zomer van 2021 op de Duinwetering, hij was toen afkomstig van Almere City. Het duurde wel even voordat hij basisspeler werd. Coopmans was een klein jaar terug dicht bij een terugkeer naar SJC, maar die overgang ging uiteindelijk niet door.

“Noordwijk wilde eerst wel toestemming geven, omdat ze mij ook de kans gunden”, vertelde Coopmans in februari tegen VIDB. “Maar toen ging ook Sabir Achefay weg en Noordwijk wilde niet aanvallers tekortkomen. Daarom ging het niet door.”

Alle wedstrijden in de basis
Het pakte uiteindelijk goed uit voor Coopmans, die dit seizoen een onbetwiste basisspeler is. Hij begon alle vijftien wedstrijden in de startende elf. Daarin maakte de rechtspoot één goal.

Coopmans speelde in het seizoen 2018-2019 voor buurman SJC. Via zijn toenmalige trainer op de Lageweg – Florian Wolf – kwam hij bij Almere City terecht. Wolf trainde daar de O21.

Selectie Noordwijk 2024-2025

Blijft: Emiel Wendt, Kick Groot, José Barbosa Nhoca, Lucas Coopmans

Vertrekt: Lars Jansen, Toer Bouwman (allebei Quick Boys)

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Coopmans hoopt op grotere rol bij Noordwijk de komende maanden

POPULAIRE BERICHTEN