Voor het eerst in drie seizoenen speelde Katwijk weer eens een wedstrijd om des keizers baard voor de maand april begonnen is. Nadat de Krombewoners in de uitwedstrijd tegen De Treffers de titelaspiraties definitief konden begraven was het interessant om te zien hoe zij zouden reageren op de weggevallen druk van het moeten. “Niet goed”, zo luidde het even simpele als duidelijke oordeel van trainer Anthony Correia na de 0-2-nederlaag tegen Scheveningen.

Correia zag zijn ploeg negentig minuten lang fysiek overklast worden door de bezoekers die nog wel alles om voor te spelen hadden. “We speelden tegen een stugge ploeg die de defensie goed gesloten hield. Als je het fysiek aflegt, dan moet je zorgen dat je met meer loopacties en meer acties in de diepte tot kansen komt.”

Omdat Katwijk over de gehele wedstrijd simpelweg te weinig bracht, had Scheveningen aan twee momenten genoeg om drie broodnodige punten mee te nemen van de Krom.

Hardijk lichtpuntje
Alleen Matthijs Hardijk, die voor het eerst in lange tijd de kans kreeg vanaf het beginsignaal, was meer dan bereid om alles te geven en was in de eerste helft de gevaarlijkste man aan Katwijkse zijde. Aan de andere kant was Mitchell de Vlugt gevaarlijk met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied en maakte Levi Bouwense een gevaarlijke voorzet van Ian van Baalen onschadelijk, voordat Michael de Niet aan de bal kon komen.

Halverwege de eerste helft strafte Van Baalen een zeldzaam foutje van Bart Sinteur genadeloos af. De lage schuiver in de verre hoek betekende de 0-1. Nog geen minuut na rust zette Kevin Gomez Nieto zijn hoofd tegen een voorgegeven vrije trap en verdubbelde daarmee de Scheveningse voorsprong.

In de 45 minuten die volgden beten de Krombewoners zich keer op keer stuk op de betonnen Scheveningse defensie onder leiding van Tom Beugelsdijk. Het enige smetje (of misschien wel smet) op diens optreden was de rode kaart die hij ontving in blessuretijd, nadat hij opzichtig met de elleboog vooruit in de nek van Sietse Brandsma was gesprongen. De overwinning van de bezoekers kwam echter niet meer in gevaar.

Na de pijnlijke nederlaag bleef de kleedkamerdeur van Katwijk lang gesloten. “Op dit soort momenten moet je elkaar de waarheid kunnen vertellen”, zei Correia nadat de deur open was gegaan. “Dat vinden sommige jongens heel spannend, maar het is wel iets wat moet gebeuren.”

Maar met een stevige nababbel alleen poets je niet drie kansloze nederlagen in vier weken tijd weg. “De komende week moeten we bij elkaar blijven en ons voorbereiden op de derby tegen Rijnsburgse Boys. Dat zal geen week worden van keihard trainen, want als je nu niet topfit bent dan ga je dat ook echt niet meer worden. We gaan wel heel gericht trainen.”