Anthony Correia gaat Katwijk na het seizoen verlaten. De trainer heeft de clubleiding laten weten zijn aflopende contract niet te gaan verlengen, zo is maandagavond bekendgemaakt. Correia hoopt komend seizoen volledig werkzaam te zijn in het betaalde voetbal.

Correia slaagde afgelopen zomer voor zijn diploma Coach Betaald Voetbal, waardoor hij gerechtigd is om in het betaalde voetbal als hoofdtrainer te werken. De Noord-Hollander combineert het hoofdtrainerschap op de Krom al enkele jaren met de rol van assistent-trainer bij Telstar; de club waarvoor hij als speler liefst vijftien seizoenen uitkwam.

De 41-jarige Correia kwam in de zomer van 2020 over van ODIN ’59 en was sindsdien uiterst succesvol met de oranjehemden. Het eerste seizoen werd vroegtijdig afgebroken vanwege corona, maar daarna pakte Correia met de oranjehemden tweemaal het algehele amateurkampioenschap. Daarmee werd Katwijk de eerste ploeg die zijn titel op Tweede Divisie-niveau prolongeerde.

Complete voorhoede weg
Na afgelopen seizoen raakte Katwijk zijn complete voorhoede kwijt: Ahmed El Azzouti en Mukthar Suleiman vertrokken naar Spakenburg, en Kilian van Mil en Tim Freriks naar het Deense Akademisk Boldklub. Daarnaast stopte de ervaren verdediger Raoul Esseboom.

Correia had de zware taak om aan een nieuw elftal te bouwen, iets dat niet van de één op de andere dag volbracht was. Katwijk had een slechte fase met liefst vijf nederlagen op rij, maar is inmiddels weer volledig boven Jan. De Krombewoners wonnen zeven officiële duels op rij en zijn daardoor gestegen naar de vierde plaats.

‘Respecteren zijn beslissing’
Namens Katwijk reageert technisch manager Cees Bruinink op het vertrek van Correia: “We hebben als club volledig begrip voor de ambities en de beslissing van Anthony; ondanks dat we opnieuw heel graag met hem verlengd hadden. We respecteren zijn beslissing en hopen dat zijn mooie succesvolle periode bij de club dit seizoen ook ‘in stijl’ wordt afgesloten.

Bruinink: “Wij denken dat Anthony – naast zijn warme persoonlijkheid – alle kwaliteiten heeft om in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie als trainer te gaan slagen. Wij hopen van harte dat hij zijn droom kan gaan vervullen en wensen hem daar alvast heel veel succes mee.”

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN