Anthony Correia is bezig aan zijn laatste maanden op de Krom. De trainer van Katwijk hoopt na een zeer succesvolle tijd ook in stijl te eindigen. De laatste weken zijn de oranjehemden niet in beste doen, maar op bezoek bij Rijnsburgse Boys hoopt Correia op een positieve kentering.

“Ik besef dat het voor iedereen lastig is”, vertelde Correia donderdagavond tegen onze mediapartner RTV Katwijk. “Vier weken terug pakken we de tweede periode en is het hosanna. En nu ziet het eruit als een verloren seizoen. Ik denk dat als je uitgaat van een kampioenschap het inderdaad zo is. Als je heel reëel naar de zaken kijkt is het vervelend en jammer, maar vergeet niet wat we na twee kampioenschappen zijn verloren aan spelers.”

“Als je kijkt naar wat we hebben moeten opvangen, dan denk ik dat we met de tweede periode misschien wel een stuntje hebben uitgehaald”, vervolgt Correia, die desondanks zelf ook niet helemaal content is. “Ik had er zelf ook meer van verwacht. Zeker ook de laatste wedstrijden: het leek alsof we een poging aan het wagen waren om naar boven te kijken. Nu rest ons nog zeven wedstrijden, waarin we alles uit de kast moeten halen en moeten kijken of we nog één of twee plekken kunnen stijgen.”

Pieken en dalen
Al met al zit Correia niet bij de pakken neer. “Een seizoen loopt zoals het loopt. Ik ben blij dat de gasten een training zoals vanavond op de mat leggen. Ik denk dat dat wel de basis is voor een nieuwe zege, dat je er wel voor blijft gaan. De pannen van het dak trainen en hopen dat het er zaterdag ook zo uitkomt. Wat dat betreft ben ik zeker geen zwartkijker. Ieder seizoen heeft zijn pieken en dalen. Nu zitten we even in een dipje en daar moeten we zaterdag proberen uit te komen.”

Voor de derby bij Rijnsburgse Boys hoeft niemand gemotiveerd te worden. “Ik wil geen enkele wedstrijd verliezen en deze zeker niet. We gaan er wat van maken zaterdag. Komt goed”, besluit Correia.


Beluister hieronder het gehele interview van RTV Katwijk met Correia:


Foto: Orange Pictures

Check ook: Jongeneelen gebrand op zege tegen oude club: ‘Het blijft Rijnsburgse Boys – Katwijk’

POPULAIRE BERICHTEN