,,We mogen ons de winnaar van deze zaterdag noemen.” Aan deze constatering van Ter Leede-verdediger Stefan Kraaijvanger viel niet te tornen. Zijn ploeg pakte bij Nootdorp de volle winst, hield opnieuw de nul en zag de concurrentie punten verspelen. Conclusie: na wedstrijdronde dertien is nummer twee in de klassering, Ter Leede, koploper Noordwijk tot op drie punten genaderd.

 ,,We kwamen snel op voorsprong en dat is weleens anders geweest dit seizoen”, begon Kraaijvanger z’n relaas over het duel in Nootdorp. ,,Dat is echt een wereld van verschil. De bal lag toen figuurlijk bij Nootdorp. Dat moest toen wel meer uit zijn hok komen. Ons gaf het rust en dat is heel anders voetballen dan tegen een muur.”

Daarmee gaf de verdediger de relatief gemakkelijke middag in het Nootdorpse goed weer. De formatie van Henk Wisman had vooral af te rekenen met twee elementen waarop het flink getest werd. Kraaijvanger: ,,Nootdorp zocht echt het gaatje op. Hun voetballende capaciteiten zijn echt een stuk minder, maar dat wilden ze compenseren door er agressief in te gaan. De vier gele kaarten waar ze voor rust tegenaan liepen waren daarbij illustratief. Na rust kwamen daar nog eens drie bij.”

,,Voor het overige bleven we tot de rust de bovenliggende partij. In de tweede helft kwamen we toch wat minder voor de dag.”

Ter Leede, dat dit seizoen voor het eerst op echt gras speelde, had daarbij ook te maken met een hobbelige mat die niet echt bevorderlijk was voor het spelen van goed voetbal. Bovendien had de terreinknecht een vrije zaterdag opgenomen omdat er vooraf ook niet ‘gerold’ was, zodat dit de moeilijkheidsgraad nog eens extra verhoogde.

Teken van leven
De Sassenheimers leverden desondanks een knappe eerste helft af, waarin Mike Boelee aan de basis stond van de openingstreffer. Na een knap overstapje van Oussama Siali schoot Ian van Otterloo nog binnen het kwartier vrij voor goalie Yannick Augustinus de 0-1 binnen.

Nadat Jeffrey Bok hierna verzuimd had de score te verdubbelen, liet Nootdorp een teken van leven noteren. De lat stond succes bij een kopbal voor de thuisploeg echter in de weg. ,,Voor het overige bleven we tot de rust de bovenliggende partij. In de tweede helft kwamen we toch wat minder voor de dag”, vond Kraaijvanger.

,,We gaan ons nu focussen op de thuiswedstrijd tegen SteDoCo van aanstaande zaterdag. Dat wordt wel een potje, hoor.”

Toch lukte het Bok, die voor zichzelf een mogelijkheid creëerde, zijn misser in het eerste bedrijf recht te zetten. Met zijn achtste seizoenstreffer was de koers zo goed als gelopen. Toch diende Ter Leede op haar hoede te blijven voor de thuisploeg die zich niet wilde neerleggen bij de naderende nederlaag.

Kraaijvanger: ,,We kwamen goed weg toen zij na de 0-2 de paal nog raakten. Als de aansluitingstreffer valt gaan ze toch bloed ruiken en wordt het in de slotfase misschien toch nog moeilijk. Zover hebben we het niet laten komen.”

Uitslagen
Terug in de kleedkamer bleken de uitslagen in het voordeel  van Ter Leede te zijn uitgevallen. Dat maakte het rood-gele succes compleet. De ploeg heeft nu al vier duels op rij gewonnen. ,,We gaan ons nu focussen op de thuiswedstrijd tegen SteDoCo van aanstaande zaterdag. Dat wordt wel een potje, hoor. Daarna zien we wel verder. Verder vooruitkijken doen we niet. Dat heeft geen enkele zin. We zijn op de goede weg en die lijn moeten we zien door te trekken”, sloot Kraaijvanger zijn analyse af.

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)