Katwijk was vorig jaar eigenlijk net te laat. Maar nu hebben ze hem binnen: Frank Tervoert. De lange spits had een jaar geleden al getekend voor GVVV toen Katwijk aan zijn deur klopte. Tervoert ging voetballen in Veenendaal, maar is gelukkig dat hij nu alsnog de oversteek naar de Bollenstreek kan maken. Niet alleen op voetballend gebied, maar nu hij in Amsterdam woont is het prettig om dichter in de buurt te kunnen voetballen.

Het geeft de Amsterdammer vertrouwen dat Katwijk hem in het oog heeft gehouden. De 26-jarige voetballer groeide uit tot een gevaarlijk spits bij Sparta Nijkerk en maakte afgelopen zomer de stap naar de tweededivisionist uit Veenendaal. En daar is het wennen. De voorbereiding was goed, de eerste wedstrijden in de competitie ook. Tervoert deed waarvoor hij was gehaald: scoren.

Totdat er een kink in de kabel kwam. De productie stokte en Tervoert moest het doen met een plek op de bank en wedstrijdjes in het tweede. ,,Natuurlijk wil ik spelen”, klinkt het uit de mond van de aanvaller. ,,Maar nu ik dat niet doe, zal je mij er nooit met de pet naar zien gooien. Vorige week viel ik in en scoorde ik. Ik heb ook één wedstrijd in het tweede van GVVV gespeeld om wedstrijdritme op te doen en daar maakte ik gelijk een hattrick. Zou ik zoveel scoren als ik mijn best niet deed? Ik denk het niet.”

,,Zo kan de ene een bliksemleider zijn voor de ander. Er zijn varianten genoeg te verzinnen.”

Blijkbaar hield ook Katwijk vertrouwen in een fase waarin Tervoert liever niet had gezeten. Het doet ‘m goed. ,,Ik houd ook vertrouwen in mezelf. Ik weet zeker dat ik hier kan slagen in Veenendaal en ga slagen. Ik wil niet het hele seizoen op de bank zitten. Maar dan is het toch lekker dat je gebeld wordt door Katwijk. Ze wilden mij nog steeds graag hebben. En ik weet inmiddels ook wat het plan is van de trainer.”

De spits sprak al uitvoerig met Dick Schreuder en kent de opties. Zo zal hij de concurrentie aan moeten en kunnen gaan met Marciano Mengerink, die hij vooral kent van beelden en van onderlinge wedstrijden. Maar hij ziet ook opties om samen te spelen met de nummer één spits van de Katwijkers. ,,Met mij erbij zal er meer concurrentie voorin komen. Met mijn lengte zijn er meer mogelijkheden. Maar we kunnen ook met elkaar spelen. Ik denk dat we complementair aan elkaar zijn. Zo kan de ene een bliksemleider zijn voor de ander. Er zijn varianten genoeg te verzinnen.”

,,De club is gigantisch professioneel. Dat merk ik aan de gesprekken, de coaching, alles.”

De lange aanvaller zit in de auto als hij vertelt over zijn toekomst in Katwijk. Het is een plek waarin hij momenteel naar eigen zeggen te vaak in zit. De 26-jarige voetballer is naar Amsterdam verhuisd en heeft een baan in Hoofddorp. De rit naar Veenendaal maakt hem bijkans moedeloos. ,,Er is geen touw aan vast te knopen met het verkeer. Ik zit standaard meer dan een uur in de auto om optijd te komen voor de training. Ik ga voor zes uur weg en ben dan om kwart voor acht in Veenendaal. Nog net op tijd voor de trainingen.”

Hij kan niet wachten om eindelijk de rit naar de Bollenstreek te maken. ,,Minder reistijd en verhuizen naar een zeer professionele club. Wat kan ik me nog meer wensen? Katwijk heeft een prachtig complex, maar is ook als club gigantisch professioneel. Dat merk ik aan de gesprekken, de coaching, alles. En ik volg jullie site ook al tijden. Echt waar, daar is geen woord aan gelogen. Maar dan zie je maar weer hoeveel de Bollenstreek van voetbal houdt. Met Sparta Nijkerk speelde ik ook wel eens tegen Quick Boys en FC Lisse. En dat waren altijd hele bijzondere wedstrijden.”

Eerst gaat Tervoert nu even op vakantie. Drie weken lang. ,,Een hartstikke goed moment om even mijn hoofd leeg te maken. En weer energie op te doen om er nog een goed seizoen van te maken bij GVVV. Ik zou graag nog belangrijk zijn voor die club, nog wat extra doelpunten maken. Op die manier kan ik ook met een prettig gevoel naar Katwijk.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude