Ga d’r maar aan staan. In het hol van de leeuw spelen en dat zonder de aanmoedigende woorden van je meest fanatieke supporters. Het dreigt Quick Boys komende zaterdag te gaan gebeuren op bezoek bij aartsrivaal Katwijk. Eerder liet de harde kern van de club (Quick Boys Firm) al weten bij de wedstrijd verstek te laten gaan. Vele medesupporters gaven aan die boodschap gehoor. Zodoende verkochten de blauw-witten rondom de 125 kaarten voor de derby op De Krom en zit men vooralsnog opgescheept met ruim duizend kaarten over. Dat is ook niet bij de spelers en trainers onopgemerkt gebleven. 

Het eerste elftal heeft zijn handen op dit moment al vol aan de Tweede Divisie. De start van het seizoen is niet slecht, maar ook niet geweldig. Edwin Grünholz erkende na afloop van de wedstrijd tegen Kozakken Boys (0-2) al dat zijn ploeg nog altijd in opbouw is en dat het nog even tijd nodig heeft voordat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Tijd is echter schaars voor de oefenmeester, want de komende week moet hij het met zijn elftal twee keer opnemen tegen de oranje buurman en aartsrivaal Katwijk.

Groningen
Juist in die wedstrijd kan Quick Boys de steun van de hartstochtelijke fans goed gebruiken. Toch begrijpt de oefenmeester het statement van zijn trouwe supporters. ,,De mensen zeggen hier: ‘we mogen wel met de bus naar Groningen, maar niet met onze eigen vervoer naar Katwijk.’ Ze hebben mij gezegd dat er niets gaat gebeuren, maar dat moet nog blijken. Ik snap die supporters wel. Zij denken recht voor hun raap. Aan de andere kant, en dat heb ik ze ook gezegd, snap ik het dat de autoriteiten voorzichtig zijn.”

,,Wij gaan het allemaal wel meemaken en wij moeten ons werk binnen de lijnen doen. Wat ze daar buiten doen, zoeken ze maar uit.”

Desalniettemin heeft de oud-trainer van Westlandia het veel liever over voetbal. Er gaat de komende week enorm veel op hem en zijn manschappen afkomen, maar daar wilt hij alleen maar van genieten. ,,Mooi toch? Het gaat een leuke week worden en daar gaan wij niet voor weglopen.”

Mooi feestje
Ook aanvoerder Jeffrey Ket begrijpt de actie van zijn supporters, maar tegelijkertijd benadrukt hij dat het échte gevecht niet buiten, maar binnen de lijnen gespeeld gaat worden. Daarnaast kijkt hij, net als zijn medespelers, enorm uit naar de eerste Katwijkse derby sinds jaren.

,,Ik heb nog nooit zo’n soort derby gespeeld. Wel een keer voor 45.000 mensen in het buitenland. Met deze wedstrijd zijn het er iets minder, maar het gaat wel een drukke boel worden. Het is een wedstrijd waarbij veel emotie los komt en ik heb ook al de nodige verhalen gehoord. Wij gaan het allemaal wel meemaken en wij moeten ons werk binnen de lijnen doen. Wat ze daar buiten doen, zoeken ze maar uit. Als ze er maar een mooi feestje van maken.”

,,Natuurlijk had het voor ons leuker geweest als de supporters ons hadden komen aanmoedigen. Daar zijn ze voor en dat doen ze hartstikke goed. Het is jammer dat het zo moet. Dan moeten ze het drie dagen later maar goedmaken met z’n allen. Dan zitten er ook iets meer supporters van ons”, sluit de aanvoerder af met een knipoog.

Foto: Orange Pictures

Lees ook:SJC verliest van tiental Hagenezen
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)