FC Rijnvogels heeft de eerste ronde van de KNVB Beker woensdagavond niet kunnen overleven. De Katwijkers verloren, ondanks een veelbelovende eerste helft, op de Krom met 0-3 van SC Cambuur.

De eerste helft had FC Rijnvogels de zaakjes prima op orde. Er was nauwelijks verschil tussen de Kooltuinbewoners en de eredivisionist waarneembaar. Sterker nog, het meeste gevaar en het beste veldspel kwam van de ‘thuisploeg’. Een fraaie kopbal van Tom Bijen die uiteenspatte op de lat had een beter lot verdiend.

Er waren ook een nog een aantal Rijnvogels-momenten waarbij de eindpass niet verzorgd was. Cambuur beperkte zich tot een gevaarlijk afstandsschot van Van der Water.

Na rust volgde een totaal ander spelbeeld, wellicht ook ingegeven door de wind die dwars over het veld stond en nu in het voordeel van de bezoekers was. Cambuur kreeg veel meer controle over de wedstrijd en nam door een verdedigingsfout van Dirk Jan van den Oever de leiding. Van der Water tikte uiteindelijk binnen: 0-1.

Het was een dreun voor Rijnvogels, dat daarna niet meer zijn ritme van de eerste helft wist te vinden. Na opnieuw balverlies van Rijnvogels schakelde Cambuur snel om en besliste het via invaller Smit de wedstrijd; 0-2. In blessuretijd volgde ook nog de 0-3 van Balk.

FC Rijnvogels – SC Cambuur 0-3 (0-0)

Archieffoto: Orange Pictures