"banner

Het was lang wachten voor SV Hillegom. Op 9 december 2018 won de eersteklasser voor het laatst. Acht speelrondes gingen voorbij waarin de ploeg geen punt pakte. In de tussentijd gebeurde er een hoop op De Zanderij. Een trainer weg, een keeper weg en Bas Naber die kwam als interim-trainer. Naber kon zondag voor het eerst een feestje vieren bij Hillegom, want in eigen huis werd tegen FC Uitgeest overtuigend gewonnen met 4-1. Dat mag toevallig genoemd worden, omdat dat de opponent was waarvan de Hillegommers, op die zondag 9 december 2018, voor het laatst wonnen. 

Daarmee was de cirkel rond. Na weken in de put te hebben gezeten, was er eindelijk weer eens reden voor een feestje op De Zanderij. Niet alleen de eigen winstpartij werd gevierd, maar ook de uitslagen van concurrenten. Zo verloren SV Hoofddorp, NVC en hekkensluiter AGB alle drie hun wedstrijden. Kortom: er was ineens weer iets van hoop bij alles en iedereen die zondag naar Hillegom kwam kijken.

Jongen van de club doet het
Één van de mensen die de clubkleuren door zijn aderen heeft stromen, is Jeroen Dedel. Een jongen van de club en bovenal één van de mensen om wie het draait in dit elftal. Dedel speelde uitgerekend tegen Uitgeest één van z’n beste wedstrijden van het seizoen. Met twee goals en een assist kon de Hillegommer met recht ‘de man van de wedstrijd’ genoemd worden en dat werd tijd.

‘Aan de bal waren de blauw-witten overtuigender dan de weken daarvoor en bij balverlies bleven de spelers compact bij elkaar.’

,,Ik zat er lekker in vandaag”, zei hij met een brede glimlach na afloop van de wedstrijd. ,,Ik eis veel van mezelf en de laatste weken kwam het er niet lekker uit. Vandaag wel en ik denk dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. Dat we winnen voelt goed en de manier waarop doet ons goed. Ik denk dat dit even de kick-start was die wij nodig hadden.”

Wereldgoal Dedel
De aanvaller was ook degene die Hillegom het juiste duwtje in de rug gaf. En hoe. Na een prima dribbel in de as van het veld keek de Hillegommer richting de doelman van Uitgeest. Dedel zag dat de goalie te ver voor zijn goal stond en stiftte de bal prachtig over de doelbewaker heen: 1-0. ,,Het was een lekkere goal. Al moet ik zeggen dat ik die tweede ook mooi vond. Die was namelijk met links en zoveel gevoel zit daar normaal gesproken niet in”, zei de doelpuntenmaker met een knipoog.

De keeper en de verdediging hebben het nakijken op de goal van Jeroen Dedel. 

,,Eindelijk viel alles een beetje onze kant op”, analyseerde Aidan Ryan. ,,Hier moeten wij mee verder. Ik denk dat we geleerd hebben van vorige week tegen Zaanlandia. Toen was de eerste helft goed, maar de tweede helft minder. Zoiets mag ons echt nooit meer gebeuren. Ik denk dat vandaag de tweede helft echt prima was. Zoals we vandaag speelden, deden we de afgelopen vier weken al, maar vandaag zat het eindelijk mee.”

Geen garantie
Een 1-0 voorsprong voor Hillegom is dit seizoen geen garantie voor succes. Vandaar dat de toeschouwers met interesse en spanning naar het tweede bedrijf keken. Dit keer ging het anders, in de goede zin van het woord. Dedel kwam in het strafschopgebied en probeerde de doelman te omspelen. De bal werd weggewerkt, maar kwam voor de voeten van Mitchell van der Paard die raak schoot: 2-0.

,,Ik denk dat wij hiermee verder kunnen en dat dit hetgeen was wat we nodig hadden.”

Daarna ging de thuisploeg door, want na een goede actie van Niels van Veen, die een sterke wedstrijd speelde, kon Dedel met z’n linker overtuigend afronden: 3-0. Een paar minuten later was het recept andersom. Deze keer gaf laatstgenoemde aan en rondde Van Veen van dichtbij af: 4-0. Het slotakkoord was overigens voor de bezoekers. Daan Hamaker schoot de 4-1 binnen.

,,Van die tegengoal, baal ik”, ging Dedel verder. ,,Die gasten van ons in de achterhoede hebben de hele wedstrijd alles gegeven en gewerkt als beesten. Ik denk dat wij hiermee verder kunnen en dat dit hetgeen was wat we nodig hadden. Het was lang wachten, maar gelukkig hebben we vandaag eindelijk gewonnen.”

Hoop op handhaving
De manier waarop verdiende de nodige complimenten aan de spelers en de staf. Het was duidelijk te zien dat de ploeg stappen heeft gemaakt. Aan de bal waren de blauw-witten overtuigender dan de weken daarvoor en bij balverlies bleven de spelers compact bij elkaar. Noteer daar de drie punten, een beetje zelfvertrouwen en de resultaten van de concurrenten bij en toen kon er maar één ding geconcludeerd worden: er is weer hoop in Hillegom op handhaving.

Hillegom – FC Uitgeest 4-1 (1-0) 15. Dedel 1-0, 52. Van der Paard 2-0, 60. Dedel 3-0, 72. Van Veen 4-0, 87. Hamaker 4-1.

Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, Tebbens, De Groot, M. Van Veen, Pijpers, Van der Paard (59. De Jong), Van Dongen, Dedel (85. Turenhout), N. Van Veen, Ryan (80. Arendse).

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook:Hillegom heeft de geest gekregen, Zwetsloot ‘on fire’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels