Chris de Graaf pakte zaterdag met Spakenburg een punt op Nieuw Zuid: 1-1. Na afloop was de trainer complimenteus over Quick Boys en over drie spelers die afgelopen zomer vanuit onze regio de overstap maakten naar de Westmaat: Ahmed El Azzouti, Mukhtar Suleiman en Tom Noordhoff.

VIDB vroeg De Graaf specifiek naar zijn ervaringen tot dusver met het drietal en daar sprong de trainer enthousiast op in

“El Azzouti heeft tot dusver een fantastisch seizoen”, trapte De Graaf af. “Buiten dat ik hem een geweldige speler vind, is hij voor mij ook een geweldig persoon. Iemand die heel belangrijk voor de teamcultuur is. Het is geen toeval dat hij die 1-1 maakt. Hij staat gewoon op als het spannend wordt.”

Voor extra informatie over Voetbal sportprijzen, bekijk de website en bestel jouw sportprijs!

‘Winnaarsmentaliteit’
Volgens De Graaf voegt El Azzouti specifieke kwaliteit(en) toe die zijn ploeg eerder ontbeerde. “Vorig jaar hadden we ook best wel een goed team, dat heb je ook in de beker kunnen zien. Alleen werden we in de competitie niet voor niets elfde. Dat had wat met blessures te maken, maar ook met iets dat misschien een beetje een containerbegrip is: winnaarsmentaliteit.”

“Ahmed is zo’n speler die het voorbeeld geeft door elke training gas te geven. Ook nu bleef hij in de rust heel rustig. ‘Niks aan de hand, gewoon doorgaan’, zei hij. Die jongen is gewoon onverzettelijk. En hij brengt een stukje ervaring met onder druk spelen met zich mee.”

‘Ik gun het hem natuurlijk van harte om international te zijn, maar ik was er wel blij mee. Vooral tegen Jong Sparta was hij weergaloos.’

Naast El Azzouti kwam ook Suleiman vanaf de Krom over naar Spakenburg en ook de linksbuiten is een vaste waarde. “Mukhtar heeft ook een heel goed seizoen. Hij werkt aan zijn statistieken en is sterk in de 1-tegen-1.”

‘Weergaloos’
Suleiman werd in zijn Katwijk-tijd Somalisch international. De vorige interlandbreak werd de rechtspoot niet opgeroepen, al pakte dat voor Spakenburg niet onnadelig uit. “De eerste keer zat hij er wel bij, toen miste hij de wedstrijd tegen Lisse. Nu was hij niet opgeroepen. Ik gun het hem natuurlijk van harte om international te zijn, maar ik was er wel blij mee. Vooral tegen Jong Sparta was hij weergaloos”, vertelde De Graaf.

Noordhoff heeft als enige nog geen vaste plek weten te veroveren. “Tom had een beetje pech aan het begin. Hij startte in de basis, maar raakte geblesseerd en verloor zijn plek aan Mark Veenhoven. Vervolgens wonnen we inclusief de beker elf keer in twaalf wedstrijden. Dan is het knokken om je plek terug te krijgen, maar over hem zijn we zeker ook heel tevreden.”

Even bijkomen
De Graaf was zaterdagmiddag even na vijf uur ogenschijnlijk de rust zelve, maar bekende dat hij echt even bij moest komen. “Ik beleef het sowieso altijd wel aardig intens, maar deze wedstrijd vroeg van beide ploegen best wel wat. Er gebeurde ook best wel veel. Het was een intens potje.”

Opponent Quick Boys kon op mooie woorden rekenen van de Spakenburg-coach. “Goed, heel goed”, antwoordde hij op de vraag wat hij van het spel van de Katwijkers vond. “Er zit heel veel variatie in het spel en ze durven ook risico te nemen in de opbouw. Dat vind ik mooi, maar vroeg voor ons wel wat aanpassingen in de organisatie. Nee, niks anders dan complimenten voor Quick Boys.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Duivenvoorden content met optreden in topper, maar benadrukt ook leerpunten

POPULAIRE BERICHTEN