SV Hillegom is Jeroen Dedel waarschijnlijk een aantal weken kwijt. De aanvaller van de tweedeklasser viel zondag op Ter Specke uit met een hamstringblessure. De middenvelder moest zich al na twintig minuten laten wisselen in de gewonnen streekderby tegen FC Lisse.

,,Het voelt niet goed. Ik ben bang dat ik er even uit lig. Ik voelde een steek in mijn hamstring en als ik nu gewoon loop voel ik hem ook. Je hebt wel eens dat je hamstrings wat stijf zijn, maar dit is anders.”

De middenvelder voelde het er tijdens de wedstrijd in schieten, toen hij langs twee spelers van FC Lisse probeerde te snellen. Dedel probeerde het nog even, schoot nog een keer van afstand, maar merkte daarna dat het niet meer ging. ,,Ik vertelde vrij snel tegen de trainer dat ik er af moest. ‘Laat Joey Sobhi maar warmlopen’ zei ik tegen Bas Naber. Daarnaast had ik ook aangegeven bij Jim Pijpers dat ik mijn hamstrings weer voelde. Ik wist dat ik er uit moest.”

Eigenlijk had Dedel helemaal niet moeten spelen tegen FC Lisse, gaf hij achteraf toe. Zijn hamstrings waren afgelopen week al een zwak punt. Maar omdat Dedel een historie heeft in Lisse wilde hij koste wat kost spelen. ,,Normaal ben ik ook wel voorzichtig met dit soort blessures, maar ik heb hier drie jaar gevoetbald, bij de zaterdagtak. Er kwamen ook mensen speciaal voor mij kijken. Dan wil je gewoon spelen. Vorige week in de negentigste minuut ben ik er uit gegaan vanwege een pijnlijke hamstring. Met trainen ging het deze week wel weer, maar dat ik nu uitval is vervelend. Ik kan hier echt niet tegen, man. Ik wil spelen en helemaal niet aan de kant staan.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)