Matthijs Guijt is niet langer speler van Foreholte. De 33-jarige doelman heeft zijn tas ingeleverd uit onvrede over een aantal zaken op de Elgeest.

“Ik had nooit verwacht dat mijn tijd bij Foreholte op deze manier zou eindigen. Verdeeld over twee periodes heb ik 10,5 jaar in het eerste gestaan. Afgelopen zomer zei ik thuis nog dat het mooi zou zijn als ik, mits fit, 15 jaar zou halen”, vertelt Guijt.

Zover kwam het niet, de keeper stopte eerder deze maand bij de Voorhoutse tweedeklasser. “Dit jaar zijn er helaas meerdere momenten geweest waar ik mijn vraagtekens bij heb gezet. Dit heb ik ook bij de trainers en de TC aangegeven. Natuurlijk kan een trainer andere keuzes maken, maar dan wil ik wel op een respectvolle manier behandeld worden en in mijn ogen is dat niet gebeurd.”

Conclusies getrokken
Daarop besloot Guijt zijn conclusie(s) te trekken. “Los van de sfeer en gezelligheid in de spelersgroep, werd mijn plezier in het spelletje de laatste weken steeds minder terwijl de frustratie toenam. Uiteindelijk heb ik besloten per direct te stoppen, hoe moeilijk deze keuze ook was.”

Guijt speelde eerder ook twee periodes bij SJC. In 2016 keerde hij terug naar Foreholte, waar hij lange tijd als eerste keeper fungeerde. De doelman hoopt voor volgend seizoen een mooie, nieuwe club te vinden.

“We zijn nu een aantal weken verder en het voelt heel vreemd. Daarbij voelt het voor mij ook niet als een gesloten boek, maar gezien de situatie sta ik achter mijn keuze. Ik vind het keepen te leuk om te zeggen dat dit het definitief geweest is. Ondanks dat het nieuws nog niet algemeen bekend is, is er wel al wat interesse. Wie weet komt daar nog iets uit de komende periode. Als het aan mij ligt kan ik nog wel een paar jaar door op dit niveau.”

Gevraagd naar een reactie hield trainer Mario Koswal het graag kort. “Als trainer maak je keuzes om wedstrijden te winnen met het team en mijn voorkeur gaat uit naar Piet Meeuwissen. Dat is mijn reactie.”

Lees ook: Valken ’68 wint bij Voorschoten ’97, thuiszeges voor Foreholte en Teylingen

POPULAIRE BERICHTEN