Ruben Doesburg klopte met Katwijk zijn oude club ADO ’20 (4-2) en keek terug op een geslaagde zaterdag. “Overall zijn we super tevreden, zeker ook kijkende naar wat de rest heeft gedaan. We gaan over Quick Boys heen, dat betekent ook wel veel voor ons.”

Doesburg kwam afgelopen zomer over vanuit Heemskerk en trof voor de tweede keer zijn oude teamgenoten. Eerder dit seizoen werd het op de Vlotter 2-1. “Ik denk dat we uit ook hadden moeten winnen, dat is toen niet gelukt”, vertelt de rechtsbuiten tegen mediapartner RTV Katwijk. “Zeker na vorige week hoe we er afgepoetst zijn door Kon. HFC, is het alleen maar lekker dat we het gelijk de eerstvolgende wedstrijd weer hebben kunnen rechttrekken.”

Katwijjk kwam al binnen de minuut aan de leiding via Robin Schulte en dat vormde de opmaat tot een heerlijke eerste helft. “Doordat we met de rust al met 3-0 voor stonden, merk je dat we in de tweede helft wat gas terugnemen. Dat moeten we niet doen. Uiteindelijk maken zij er nog twee en lijkt het misschien op het oog of het nog spannend is geweest, maar wij hebben over het algemeen de wedstrijd goed gedomineerd.”

Fraaie stift
Doesburg tekende zelf na 28 minuten voor de 3-0. “Een lange bal was net niet goed en ik gokte op de tweede bal. Het werd een duel met die centrale verdediger, waardoor de bal bij Robin (Scholte) kwam. Ik maakte een één-twee en zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan. Toen dacht ik: ik stift ‘m eroverheen.” En dan met een brede grijns: “Een beetje een zelfde goal als tegen Spakenburg.”

Na 73 minuten zorgde Bart Sinteur voor de 4-0. Dat het uiteindelijk door twee treffers van Milan Klopper in de slotfase nog 4-2 werd, zorgde voor een lichte vorm van ongenoegen bij Doesburg. “Ja denk het wel. Vooral ook omdat het aan het einde was. Dat is toch hetgeen je bijblijft. Wel een klein smetje, vooral omdat we het eerste halfuur zwaar beter waren. Maar overall zijn we super tevreden.”


Beluister hieronder het hele audio-interview van RTV Katwijk met Doesburg:

Foto: Kees Jonker

Lees ook: Katwijk maat te groot voor ADO ’20 op de Krom

POPULAIRE BERICHTEN