De Oranje Meiden Onder 17 zijn net geen Europees Kampioen geworden in Bulgarije. In de finale verloor Nederland van Duitsland via strafschoppen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Voor de penaltyserie kreeg oud-FC Lisse-speelster Lisan Alkemade de voorkeur onder de lat voor Claire Dinkla. Daarmee deed bondscoach Robert de Pauw een ‘Louis van Gaaltje’. Tijdens het WK in 2014 bracht de toenmalige bondscoach van het Nederlands Elftal voor de penaltyserie Tim Krul in het veld voor Jasper Cillissen in de uiteindelijk gewonnen kwartfinale tegen Costa Rica

In de strafschoppenserie pakte Alkemade drie penalty’s op een rij. Haar Duitse collega pakte helaas voor de Oranje Leeuwinnen ook drie strafschoppen. Tussendoor schoot Oranje nog één keer op de paal, waardoor de Duitsers er met de hoofdprijs vandoor gingen.

Alkemade moest het tijdens het toernooi vooral doen met een plekje op de bank achter Dinkla. Ook tijdens de finale had ze weer een reserveplek tot aan de beslissende strafschoppenserie. Alkemade keept volgend seizoen overigens bij PSV Vrouwen. De afgelopen twee seizoenen kwam ze uit voor CTO Eindhoven.

Foto: familie Alkemade

Lees ook: ‘Serge van den Ban: ,,Ik nam in 2013 om vier uur ’s nachts de kampioensschaal mee naar huis”‘

POPULAIRE BERICHTEN