Op wilskracht en met volle inzet strijdend vloerde de zaterdagtak van VVSB op een goed bezette De Boekhorst koploper Van Nispen. De nipte 2-1 zege op de Zilkse formatie bleek na afloop ook nog eens goed voor de tweede periodetitel. Dat leverde vooral feestelijke gezichten op in het paars-gele kamp. Zeker nu de debutant in de Derde Klasse het competitietoetje eind februari al veilig wist te stellen.

Op die zege viel bovendien bitter weinig af te dingen. Koploper Van Nispen, dat tot zaterdag een kloof van negen punten had weten te slaan met de naaste achtervolger, begon slap aan de wedstrijd en kreeg voor die instelling prompt de rekening gepresenteerd in de vorm van een 1-0 achterstand.

Die voorsprong voor de thuisploeg kwam tot stand toen een afgemeten voorzet van Jelle Homan in de omschakeling bij de tweede paal door Mike Taskin knap diagonaal werd ingekopt (1-0). Het had zelfs nog erger kunnen worden voor de koploper, maar een uiterste redding van goalie Sven van Hensbergen voorkwam erger. Bovendien stond de paal kort voor de thee een grotere voorsprong voor de thuisploeg in de weg.

,,Door die snelle 1-0 loop je meteen achter de feiten aan en dat hebben we niet meer goed kunnen maken”, erkende Van Nispen-spits Jon-Joost Cornelissens na afloop. ,,We creëerden voor en na rust wel voldoende, maar waar we normaal gesproken zuinig met de kansen omgaan ging dat vandaag niet goed. We zitten gezien de resultaten toch al in een wat mindere periode en daar hebben we helaas geen verandering in kunnen brengen.”

Vroegtijdige beslissing?
Dat laatste leek na de doelwisseling nog wel te gaan lukken. Van Nispen beet veel meer van zich af, maar de tomeloze inzet die VVSB ook in het tweede bedrijf aan de dag legde voorkwam dat de benauwde 1-0 van het scorebord verdween. De gastheren ontsnapten toen Cornelissens een teentje tekort kwam om een voorzet binnen te glijden en Michiel Polman in kansrijke positie de bal net over de lat zag verdwijnen.

Uiteindelijk leek een gouden hand van wisselen van VVSB-trainer Rob Jonkman de vroegtijdige beslissing te brengen. Fadil Sukurica stond nog geen twee minuten binnen de lijnen toen de invaller een vrije trap met uiterste precisie in de winkelhaak deponeerde (2-0). De 2-1 van de voet van Cornelissens die meteen hierna vanuit de draai viel, bracht de spanning echter weer volledig terug.

Stefan Immerzeel drukt af tussen Floris Jan Hinnen en Sven de Ridder in

Jonkman kon na afloop een glimlach over die gouden wissel niet onderdrukken. ,,Fadil komt terug van een blessure en met hem bracht ik een verse aanvaller. Mede omdat er steeds meer ruimte op hun helft lag. Ja, en die vrije trap zat er fraai in.”

Luidkeels smeken
Als enig minpunt voor VVSB kon worden aangestipt dat het in de slotfase vergat de marge verder uit te breiden toen Van Nispen steeds steviger begon aan te dringen. De minieme 2-1 bleef daardoor intact, waarna het alsnog een dubbeltje op zijn kant werd voor de thuisploeg.

Daar waar heel VVSB al luidkeels smeekte om het laatste fluitsignaal, slaagde Van Nispen er alsnog bijna in om diep in blessuretijd het evenwicht te herstellen. Eerst mikte Floris-Jan Hinnen vanaf zestien meter maar net over, terwijl invaller Thomas van Winsen even later in een overbevolkte zestien tot tweemaal toe dicht bij de 2-2 was. Goalie Peter van den Berg bleef de situatie even zoveel keer meester, waarna het periodefeestje alsnog kon losbarsten.

200% inzet
Mede-concurrent voor de periodetitel, Sporting Leiden, incasseerde eveneens een driepunter, maar kwam bij het scheiden van de markt uiteindelijk één goal tekort om zich die prijs toe te eigenen. Tot grote tevredenheid van Jonkman. ,,Ik moet mijn hele ploeg complimenteren met de getoonde inzet. Die was 200% en dat was nodig ook om tegen een ploeg met zoveel individuele kwaliteiten te kunnen winnen. Deze zege en daarmee ook de periodetitel is verdiend. Dit alles dankzij de getoonde instelling en met dank aan de gehele staf, die eveneens keihard gewerkt heeft om dit te succes te behalen.”

Minder feestelijk stond het gezicht van Cornelissens die met zijn ploeg met twee punten uit drie duels in een dalletje terecht is gekomen. ,,Nee, we hebben het vandaag echt niet te gemakkelijk opgevat. Daar ligt het niet aan. Het lukt gewoon even niet. Als we de kansen wel benutten, krijg je een heel ander verhaal. We doen onszelf tekort. Door deze nederlaag hebben we de competitie weer spannend gemaakt.”

Afgetroefd
Op dat laatste haakte Jonkman direct in. De oefenmeester dicht zijn ploeg in de reguliere competitie nog altijd kansen toe. ,,Nee, we gaan met deze prijs op zak echt niet op 50% verder. Gewoon volle bak voetballen. Vorig seizoen stonden we op een gegeven moment ook evenveel even punten achter in Vierde Klasse en pakten we de titel alsnog. Ik geloof er in dat we ook nu niet kansloos zijn. We hebben Van Nispen gedwongen om in de duels te komen en juist op dat onderdeel hebben we ze afgetroefd.”

VVSB (zat.) – Van Nispen (zat.) 2-1 (1-0). 7. Taskin 1-0, 72. Sukurica 2-0, 74. Cornelissens 2-1

VVSB (zat.): Van den Berg, Van der Boog, Jaap Aartman, Van Steijn, Taskin (74. B. de Jong), Bierhuizen (58. Joris Aartman), Immerzeel, Damen, Hoek, Homan (69. Sukurica), A. De Jong

Van Nispen (zat.): Van Hensbergen, Van der Plas, De Ridder, Warmenhoven, De Kok, Kok (61. R. van der Vlugt), Hinnen, Davina (66. Van Winsen), Polman, Cornelissens, I. van der Vlugt

Foto: Tino Stulen

Lees ook: ‘Quick Boys blijft jagen op Noordwijk, SJC en Lisse verliezen’

POPULAIRE BERICHTEN