Met twee doelpunten en een 4-3 overwinning op zak zou Dani van der Moot bijzonder tevreden kunnen terugkijken op Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis. De spits van de Rijnsburgers plaatste een dag na de driepunter toch nog enkele kanttekeningen. ,,Voor de fans is het misschien leuk om naar Rijnsburgse Boys te gaan met alle goals, maar als team zijn we er niet altijd even blij om.”

De aanvalsleider van de Rijnsburgers baalde van opnieuw drie tegengoals in één wedstrijd. Het leek ook relatief onnodig. De thuisploeg stond met 58 minuten op de klok met 3-1 voor toen het binnen zes minuten tegen twee tegengoals aanliep. ,,Het is een soort angst. Zodra die 3-2 viel, ontstaat er toch weer iets in de groep. Het idee van: ‘het zal toch niet weer’. Het is gewoon voelbaar in het veld. We gaan dan teruglopen met de ploeg.”

Opportuun
De terugkeer van de Maassluizenaren in de tweede helft bleek ook een slim trucje van trainer Dogan Corneille. Die gooide het met de 3-1 op het scorebord over een ander veel opportunistischere boeg. ,,Ze gingen lange ballen spelen”, zag Van der Moot. ,,Daardoor ging het spel af en toe heen en weer. Daar hadden we moeite mee. Zo pakte Noordwijk het in de slotfase ook aan tegen ons. Wij hebben als team dan moeite om het veld te beslissen wat we er precies mee moeten doen.”

In de eerste helft had Rijnsburgse Boys ook al moeite met het spel van de bezoekers, al gooiden ze het in de eerste 45 minuten over een totaal andere boeg. ,,Excelsior Maassluis speelde met vijf man achterin. Wij waren zelf in balbezit slordig en liepen te vaak in hun counter”, vond Van der Moot. De bezoekers kwamen via Daan Blij na een kwartier voetballen al op voorsprong op Sportpark Middelmors. ,,Gelukkig maakten we zelf in nog voor rust de 1-1. Een knappe goal van Jeffrey Jongeneelen.”

,,Dan slaan wij blijkbaar toch weer een beetje op hol.”

De aanvaller van de Rijnsburgers kwam inderdaad knap voor z’n man bij een bal die van links voor werd gegeven. Jongeneelen tikte van dichtbij binnen. De tweede helft leek fantastisch van start te gaan voor de thuisploeg met de 2-1 van Van der Moot. Nadat Bert Koomen op schitterende wijze de 3-1 binnen had geknald leek de ploeg van Henk Wisman op rozen.

,,We hadden in de rust met elkaar afgesproken hoe we Excelsior Maassluis kapot wilden spelen. We wilden snel de bal van kant laten wisselen, met overlappende backs. Als je met dat plan naar buiten gaat en binnen een paar minuten maak je op die manier de 2-1, dan voelt dat heerlijk. Dan komen we zelfs ook nog met 3-1 voor en doen zij een omzetting. Dan slaan wij blijkbaar toch weer een beetje op hol. Ik ben wel blij dat we daarna veerkracht hebben getoond en het hebben weten om te draaien naar een 4-3 overwinning.”

‘All the way’
Van der Moot maakte zelf de beslissende treffer en had z’n doelpuntentotaal zaterdagmiddag zelfs naar drie op kunnen vijzelen toen hij zichzelf knap vrijspeelde na een diepe bal. ,,De aanname bij de laatste aanval was perfect, maar daarna maakte ik het mezelf te lastig in de afronding. Ik wilde ‘m buitenkantrechts in de goal schieten, terwijl ik het simpeler had moeten doen. Maar na die aanname dacht ik: ‘oké, nu ga ik all the way’. Al met al hebben we in een fase na rust, zo’n twintig minuten, echt heel goed gespeeld. Dat is fijn.”