FC Rijnvogels heeft zaterdag zijn eerste seizoensnederlaag geleden. De Katwijkers gingen door een zwakke tweede helft verrassend en met grote cijfers onderuit tegen promovendus FC ’s-Gravenzande: 1-4.

De Kooltuinbewoners hadden voor rust een duidelijk overwicht, waren vrijwel continu aan de bal, maar kwamen aanvankelijk niet echt tot uitgespeelde kansen. Dat veranderde in de laatste vijf minuten voor rust, toen Maxim van der Meer in kort tijdsbestek drie honderd procent kansen kreeg. De middelste daarvan benutte de spits op aangeven van Sem van Oosten: 1-0. Bij de andere twee kansen stonden de lat en de keeper van de bezoekers succes in de weg.

Op basis van de veldverhoudingen lag het niet in de lijn der verwachting dat Rijnvogels in de tweede helft in de problemen zou komen, maar dat gebeurde toch. Het voor rust alleen verdedigende FC ’s-Gravenzande schakelde duidelijk een tandje bij en kwam snel op gelijke hoogte. Frank Broos werd in de 47e minuut diep gestuurd en drukte af: 1-1.

Thuisploeg is het kwijt
FC Rijnvogels was het in de eerste fase na rust helemaal kwijt en incasseerde na een uur spelen ook onfortuinlijk de 1-2 uit een corner. Zo stond de wereld plots op zijn kop en mocht FC Rijnvogels van geluk spreken dat het ook niet meteen 1-3 weg. De paal hielp de gastheren op dat moment.

De thuisploeg moest in de achtervolging, maar wist zijn ritme niet meer te vinden. Ook een aantal nieuwe krachten konden het tij niet keren. FC ‘s-Gravenzande besliste vervolgens het duel. De 1-3 viel wederom uit een corner en de 1-4 na een sterk uitgespeelde tegenaanval.

Tot overmaat van ramp voor FC Rijnvogels viel Thomas Schaap in de slotfase ook nog eens uit met een op het oog zware blessure.

FC Rijnvogels – FC ’s-Gravenzande 1-4 (1-0)
Goal: Maxim van der Meer