Rijnsburgse Boys heeft de eerste zomeraanwinst voor volgend seizoen binnen. Steff van Rooijen komt over van Hercules en heeft op Sportpark Middelmors een contract voor een jaar getekend. Daarnaast is een optie voor een extra seizoen opgenomen.

De 23-jarige Van Rooijen is een vaste waarde op het middenveld van Hercules, dat vorig seizoen op de laatste speeldag promotie naar de Tweede Divisie misliep. Momenteel staan de Utrechters vierde in de zondagse Derde Divisie.

“Ik ben ambitieus en wil graag op een hoger niveau spelen, met meer publiek en op een mooie accommodatie”, vertelt Van Rooijen op de clubsite. “Dit is voor mij een mooie nieuwe stap bij een ambitieuze club. Ik heb een goed gevoel en voel vertrouwen. Mijn doel is een basisplaats veroveren en belangrijk zijn voor de ploeg.”

Het is Van Rooijen’s vijfde seizoen bij de A-selectie van Hercules. In 2017 kwam hij als jeugdspeler over van MSV ’19 in zijn woonplaats Montfoort. Medio 2020 vertrok hij van Hercules naar IJsselmeervogels, maar vanwege een blessure en gebrek aan voldoende perspectief keerde de middenvelder binnen twee maanden terug bij Hercules.

Van  Rooijen werkt als sportleraar bij een buitenschoolse opvang in Montfoort en heeft daarnaast een eigen voetbalschool

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Zandbergen: ‘Hier moeten we ons voor schamen’

POPULAIRE BERICHTEN