Het voetballeven lacht Youssef El Kachati de laatste tijd weer volmondig toe. Zijn club Telstar heeft de weg naar boven gevonden en met zes goals in de laatste zeven wedstrijden had de spits daar een groot aandeel in. “Ik zit lekker in mijn vel, ben weer honderd procent fit en scoor aan de lopende band”, trapt de Noordwijker met een brede glimlach af op de vraag hoe het met hem gaat.

Voor El Kachati ging afgelopen zomer een wens in vervulling: de voormalig Spartaan keerde terug in het profvoetbal. Hij zou na een succesvolle periode van anderhalf jaar bij Quick Boys eigenlijk naar IJsselmeervogels vertrekken, maar Telstar activeerde een clausule in zijn contract.

Meniscus afgescheurd
Zo was er voor El Kachati een nieuwe kans in het betaalde voetbal, maar al snel kreeg hij met een grote tegenvaller te maken. “Aan het begin van het seizoen scheurde ik mijn meniscus af”, vertelt de rechtspoot. “Ik moest geopereerd worden en lag er een halfjaar uit. In januari was ik weer terug, maar vervolgens had ik natuurlijk nog even nodig om weer helemaal wedstrijdfit te worden.”

El Kachati zat tijdens zijn absentie niet bij de pakken neer. “Natuurlijk is het nooit leuk om geblesseerd te zijn, maar ik zie alles heel positief in. Ik weet welke kwaliteiten ik heb en dat ik daarmee kan verrassen. Ik heb geen moment getreurd of alleen maar negatieve gedachten gehad. Ik heb altijd gedacht dat hier weer mooie dingen uit voort zouden kunnen komen.”

‘Ik heb nog niks gehoord, alleen wel vernomen dat er clubs zijn die mij in de gaten houden. In het betaalde voetbal komt alles ook vaak wat later op gang.’

Telstar is sinds een trainerswissel begin februari aan de betere hand geraakt. Mike Snoei werd ontslagen en zijn assistenten Ulrich Landvreugd en Katwijk-trainer Anthony Correia namen het over. Hoe kijkt El Kachati terug op de mutaties in de staf?

“Ik wil niet zeggen dat het aan Snoei lag, iedereen had hier zijn aandeel in, maar er moest wel wat gebeuren. Bij Telstar wordt een trainer niet zomaar ontslagen. Dat is nog niet vaak gebeurd en de vorige keer was veertien jaar geleden. Er is sindsdien zeker wel wat veranderd. Iedereen is meer wakker geworden en heeft het besef gekregen dat het zo niet langer kon. Het veldspel is goed de laatste tijd, maar we hebben ook wel een beetje het geluk aan onze zijde gehad.”

Wereldgoal op de Toekomst
Feit is dat Telstar elf punten uit de laatste zes duels pakte, mede door de scoringsdriften van El Kachati. Vooral zijn wereldgoal tegen Jong Ajax ging viraal over het internet. Hij veroverde de bal net over de middenlijn, zag Ajax-doelman Tom de Graaff (te) ver voor zijn doel staan en verschalkte hem vervolgens met een majestueuze lob.

“De afgelopen tijd hebben we ons als team laten zien, maar ik ook als individu. Dat is mooi, want ik vind de Keuken Kampioen Divisie een leuk niveau, maar ik denk niet dat hier mijn plafond ligt. Ik hoop zeker nog een stap te gaan maken.”

El Kachati sluit daarbij niks uit. “De Eredivisie, de top van de Keuken Kampioen Divisie of het buitenland”, somt hij op. “Uiteindelijk wil ik mezelf blijven ontwikkelen en later kunnen terugkijken op een mooie carrière waar ik alles uit heb gehaald. Ik voel dat er nog veel rek in mijn spel zit.”

Logischerwijs is El Kachati door de toegenomen trainingsuren als full-pof ook in fysiek opzicht gegroeid. “Ik voel me veel lekkerder, veel fitter. Ik ben elke dag op de club en ontwikkel mezelf, zodat ik mijn grenzen kan blijven verleggen. Bij Quick Boys trainden we drie keer in de week, maar deed ik daarnaast nog veel voor mezelf. Daar heb ik nu geen tijd meer voor. Ik ben van maandag tot en met zaterdag op de club en zondag is een hersteldagje. Lekker om dan met de familie door te brengen.”

‘Ik heb nu zes goals en één assist en hoop qua doelpunten toch wel in de dubbele cijfers uit te komen.’

El Kachati hoopt dus hogerop te gaan, maar concrete interesse is er nog niet. “Ik heb nog niks gehoord, alleen wel vernomen dat er clubs zijn die mij in de gaten houden. In het betaalde voetbal komt alles ook vaak wat later op gang, er zijn nog acht wedstrijden te spelen. Voor mij is het belangrijk om deze lijn door te trekken en te blijven presteren. Dan heb ik goede hoop dat er misschien wel iets heel moois komt.”

Belangstelling voor broertje
Sowieso heeft de familie El Kachati de wind in de zeilen. Broertje Zakaria, speler van de O21 van Quick Boys, gaat ook vrijwel zeker een stap maken. Youssef: “Hij heeft de interesse gewekt van meerdere clubs en gaat hoogstwaarschijnlijk ook weg. De laatste dingetjes moeten nu nog in orde worden gemaakt.”

Voor het slot van het seizoen heeft de oudste El Kachati duidelijke doelen. “Ik heb nu zes goals en één assist en hoop qua doelpunten toch wel in de dubbele cijfers uit te komen. Voor het halfjaar dat ik dan heb kunnen spelen, zou het een geslaagd seizoen zijn.”

Daarnaast wil hij met Telstar het liefst nog een paar plekken stijgen. De Velsenaren staan nu achttiende. “Misschien kunnen we meedoen voor een periode, maar we hebben nog wel lastige wedstrijden voor de boeg. We hebben echt wel kwaliteit in de ploeg, dus hopelijk kunnen we nog heel wat wedstrijden drie punten pakken.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Belangrijk aandeel voor El Kachati tijdens zege van Telstar op ADO

POPULAIRE BERICHTEN