Een Hitchcock-scene was er niets bij. De eindfase van de kraker tussen Sparta Nijkerk en Quick Boys stond bol van de spanning. De formatie van Ted Verdonkschot leek de drie punten weg te kapen toen Jeroen Ketting in de 88e minuut de 2-3 op het scorebord zette. Diep in blessuretijd scoorde Tim Muller alsnog de gelijkmaker 3-3.

Op de valreep hield Sparta Nijkerk de voorsprong van vier punten vast. De strijd is nog niet gestreden, want er volgen nog drie finales voor beide ploegen. Sparta staat er riant voor, maar heeft nog een loodzwaar programma.

Maar liefst 3000 toeschouwers waren afgekomen en zij kregen absoluut waar voor hun geld. Er ontvouwde zich een gelijkwaardige strijd, waarbij beide ploegen regelmatig in de fout gingen. Het maakte de wedstrijd alleen maar aantrekkelijker. De openingsfase was voor Quick Boys. Toch scoorde Sparta de openingstreffer. Een vrije trap werd van dichtbij afgewerkt door Tim Krux: 1-0.

Ted Verdonkschot was er niet blij mee. ,,Wij moeten veel agressiever verdedigen bij dodespelmomenten. Dat gebeurt dan niet en daardoor liepen we lang achter de feiten aan.”

Na de 1-0 stond Quick Boys behoorlijk onder druk. Maar langzamerhand wist het zich onder de druk te ontworstelen. De 1-1 was een geweldig doelpunt. Een driehoekscombinatie opgezet door Milan Hoek bereikte via Jaap van Duijn Jeroen Ketting, die afdrukte. De strijd was weer open. Beide ploegen konden op zoek naar de voorsprong.

Spektakel

In de tweede helft ontspon zich een geweldig duel met alles erop en eraan. Quick Boys leek de leiding te nemen in de 51e minuut. De kopbal van Ketting was te zacht ingekopt. Vijf minuten later lag de bal aan de andere kant achter Patrick de Groot. Tim Muller scoorde: 2-1. De thuisploeg maakte vervolgens de fout om toen al tijd te gaan rekken. Sparta Nijkerk vergat te voetballen en daar maakten de Katwijkers gretig gebruik van.

Negen minuten later was het 2-2. Een geweldig doelpunt van Jaap van Duijn bracht de supporters van Quick Boys in extase. Met nog een halfuur op de klok werd het een zenuwslopende aangelegenheid. Tarik Tissoudali schoot net naast. Jaap van Duijn mocht twee vrije trappen nemen, vooral de tweede was van uitzonderlijke klasse, maar ging rakelings over. Rond de 88e minuut leek het pleit beslecht in het voordeel van Quick Boys. Weer was het Ketting die scoorde. In de extra vijf minuten speeltijd sloeg de ploeg van Simon Quaali alsnog toe, toen Tim Muller tussen twintig spelers de 3-3 binnenschoot.

Realistisch

Na de wedstrijd was Quick Boys-coach Verdonkschot reëel. ,,Over de eerste helft ben ik niet helemaal tevreden. Maar  twee keer van een achterstand terugkomen is veerkracht. Vervolgens maak je de 2-3 en vergeet je de wedstrijd definitief af te maken. Je weet dan ook dat zij alles of niets gaan spelen en valt toch nog de 3-3 op het verkeerde moment. Maar dat is ook voetbal. Dat kan gebeuren.

,,De competitie is nog niet gespeeld”, zegt Verdonkschot. ,,Er zijn nog drie wedstrijden te gaan. Het kan zomaar weer veranderen, dat heb je weer gezien vandaag. Ook de supporters waren er weer in grote getalen vandaag. Die kunnen vandaag trots zijn, ondanks dat we gelijk spelen. Andersom zijn de spelers trots op deze supportersschare, die toch veel los hebben gemaakt bij de club. Een super twaalfde man.”