“Al met al een heel mooie week.” Een goed gemutste Ivailo Staal straalde zaterdagmiddag in de catacomben van Nieuw Zuid. De verdediger werd onlangs vader van een dochter en won zaterdag met Quick Boys met 4-2 van Jong FC Volendam. Staal maakte voor de tweede keer dit seizoen speelminuten en lijkt op de weg terug bij Quick Boys.

Staal is sinds een kleine week de vader van Elina Victoria. “Dat is prachtig. Ze is nu thuis: het gaat goed en mijn vriendin maakt het ook goed”, vertelde hij tegen onze mediapartner RTV Katwijk. “Dat is natuurlijk heel mooi om mee te maken. En nu ook weer drie punten met het team. Heerlijk.”

Snel richting honderd procent
De 27-jarige Staal is bij Quick Boys langzaam naar volledige fitheid aan het toewerken. “Het gaat steeds beter. Het begin van de competitie heb ik gemist: in de voorbereiding had ik nog een kaakoperatie en daarna een scheurtje in mijn kuit. Vandaar dat ik er de eerste periode van de competitie nog niet bij was. Vorige week heb ik een halfuurtje gespeeld en nu een helft. Conditioneel ben ik nog niet honderd procent, maar ik kom er wel snel aan.”

Staal staat tegelijkertijd voor een lastige opdracht: hij moet zijn plekje zien te veroveren in een goed draaiend elftal. Quick Boys is koploper van de Jack’s League, sinds zaterdag hoeft die plek niet meer gedeeld te worden met HHC Hardenberg. Never change a winning team?

“Zolang we winnen, zou ik zeggen dat er niet teveel veranderd moet worden”, reageert Staal. “We doen het gewoon heel goed. Als het op gegeven moment wat minder gaat in de competitie of de wedstrijd heeft wat anders nodig, dan moet je er gewoon staan. Daar maak ik me geen zorgen over.”

En dan tot besluit: “Liever zo dan dat we helemaal onderaan bungelen en je er gelijk in moet.”

Beluister het hele interview hieronder ⤵️

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Koploper Quick Boys redelijk soepel langs Jong FC Volendam

POPULAIRE BERICHTEN