Quick Boys moet de thuiswedstrijd van komende zaterdag (8 oktober) tegen Jong FC Volendam zonder publiek spelen. Die straf heeft de Katwijkse club van de landelijke tuchtcommissie van de KNVB opgelegd gekregen, zo is woensdag door de blauw-witten bekendgemaakt.

De straf komt voort uit de ongeregeldheden in de derby bij Rijnsburgse Boys van april, waarbij uiteindelijk ook elf kinderen gewond raakten. Quick Boys kreeg eind vorig seizoen van de aanklager amateurvoetbal al een wedstrijd zonder publiek opgelegd, maar tekende vervolgens bezwaar aan.

Ook een boete
Quick Boys hoorde vervolgens maandenlang niets, waarna werd gevreesd werd dat een eventuele straf van toepassing zou worden op de derby tegen Katwijk (1-3-verlies) van 10 september. Dat bleek echter niet het geval. Pas nu, bijna een maand later, is er uitspraak gedaan. Quick Boys heeft naast een wedstrijd zonder publiek ook een boete gekregen.

Het aanvangstijdstip van de wedstrijd is gewijzigd naar 13:30 uur. Er zijn geen toeschouwers welkom bij en rond veld 1 en de toegangshekken blijven gesloten.

In het bericht op de clubsite benadrukt Quick Boys het belang van fatsoenlijk gedrag. “Via deze weg willen we onze achterban nogmaals oproepen om van de wedstrijden van Quick Boys 1 vooral een feest te maken. Laat de ongeregeldheden achterwege en gedraag je normaal, niet alleen op Nieuw Zuid, maar ook zeker op bezoek bij andere clubs. Gisterenavond was wat dat betreft een mooi voorbeeld, toen de meegereisde fans er een mooi feest van maakten bij de Koninklijke HFC.”

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: Doemscenario afgewend: ‘gewoon’ thuissupporters bij Quick Boys – Katwijk

POPULAIRE BERICHTEN