Quick Boys – Katwijk wordt zaterdag ‘gewoon’ met thuispubliek gespeeld. De blauw-witten hangen een thuiswedstrijd zonder supporters boven het hoofd en even was de vrees dat die sanctie op de Katwijkse derby van toepassing zou worden, maar dat scenario is afgewend.

Quick Boys kreeg eind vorig seizoen van de beroepscommissie van de KNVB het spelen van een wedstrijd zonder publiek opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden in april in de derby tegen Rijnsburgse Boys. De Katwijkse club tekende hoger beroep aan, maar hoorde sindsdien niets meer.

Een kleine twee weken geleden informeerde VIDB bij Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum naar de status, maar die moest daarop het antwoord schuldig blijven.Afgelopen week hebben we contact gehad met de KNVB en toen werd ons gemeld dat ze maandag (29 augustus, red.) terug zouden zijn van zomerreces. Dan is het nog maar afwachten wanneer het hoger beroep wordt behandeld door de beroepscommissie. Onze zaak zal niet de enige zijn.”

Alleen Quick Boys-fans
Van Kruistum noemde het een doemscenario dat de KNVB zijn club zou sanctioneren voor de kraker tegen Katwijk, maar dat ‘gevaar’ is van de baan. “De wedstrijd gaat gewoon door, met uitsluitend supporters van Quick Boys aanwezig”, vertelt de preses nu. Tot de zomer van 2024 zijn er bij Katwijkse derby’s op het hoogste niveau geen fans van de bezoekende ploeg welkom.

Quick Boys heeft tot op heden nog steeds niet gehoord vanuit de beroepscommissie van de KNVB en daarnaast voerde de gemeente Katwijk de druk richting de voetbalbond op. “Zij hebben duidelijk laten blijken het niet te kunnen waarderen als de wedstrijd zonder publiek gespeeld moest worden. In zo’n kort tijdsbestek is het onmogelijk om externe beveiliging op te tuigen om de veiligheid te kunnen garanderen.”

Dat laatste zag de KNVB zelf ook in. “Je moet clubs ook de mogelijkheid bieden om te kunnen faciliteren”, aldus Van Kruistum, die niet verwacht dat er last-minute nog iets gewijzigd gaat worden. “Dat zou zeer onfatsoenlijk zijn, temeer omdat wij al drie maanden zitten te wachten.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Mogelijk Quick Boys – Katwijk volledig zonder publiek: ‘Dat is een doemscenario’

POPULAIRE BERICHTEN