Rijnsburgse Boys is rond met Daan Walraven en Delano Asante (foto). Daarmee zijn deze twee spelers de eerste jongens die hun handtekening hebben gezet onder een nieuw contract bij Rijnsburgse Boys. Het contract van zowel Walraven als Asante liep komende zomer af. Ze hebben beiden getekend tot medio 2024. In het contract van Asante is nog een optie voor een extra jaar opgenomen.

Asante is aan zijn derde seizoen bezig op sportpark Middelmors. Hij lijkt nu definitief zijn plek te hebben gevonden in het elftal van Henk Wisman met drie goals en drie assists dit jaar. “De speelwijze waarvoor we nu hebben gekozen, ligt mij goed”, vertelt Asante op de website van de Rijnsburgers. Bij het countervoetbal van de tweededivisionist komt de snelheid van de buitenspeler goed van pas. “Maar ik ben nog niet tevreden. Ik wil meer goals maken en assists geven en nog belangrijker zijn voor het team, zodat we bovenin kunnen meedraaien.”

Hoewel hij zijn contract dus heeft verlengd bij ‘de Uien’, heeft de twintiger een contract bij een profclub nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. “Ik moet gewoon blijven presteren. Dan zien we wel of er eventueel nog eens een interessante profclub komt. Maar voorlopig is Rijnsburg de enige club waarvoor ik wil spelen.”

Even wennen
Walraven kwam deze zomer over van Ter Leede en speelde zichzelf direct in de basis als rechtsback. Een contractverlenging lag dus in de lijn der verwachting. “Ik blijf dus een jaar langer, ook omdat ik nog niet ben uitgeleerd bij Rijnsburg. In het begin moest ik even wennen, maar nu gaat het goed. Waar mijn plafond ligt weet ik niet, stap voor stap wil ik verder doorgroeien. Per jaar kijk ik hoe het gaat.”

Archieffoto: Orange Pictures

Bekijk ook: Van der Moot: ‘Na de 0-2 hebben we alles van ons af gedonderd’

POPULAIRE BERICHTEN