Niels van Veen scoorde zondag maar liefst vier keer voor sv Hillegom in de thuiswedstrijd tegen RKDEO (5-1). De spits van de tweedeklasser heeft de meeste doelpunten gemaakt in de regio, maar omdat hij enkele niveau’s lager speelt dan Rijnsburgse Boys-aanvaller Dani van der Moot is zijn ratio een stuk minder. Omdat ook Van der Moot dit weekend scoorde, blijft hij aan de leiding van ons klassement.

Toch moet de spits alert blijven op z’n Hillegomse concurrent. De 29-jarige Haarlemmer staat inmiddels op 17 treffers in dienst van Hillegom. Onder Van der Moot en Van Veen meldde Nick van Staveren zich weer in de top drie. De aanvaller van vv Noordwijk scoorde op bezoek bij HHC Hardenberg de 1-2. Uiteindelijk werd het 2-2 in Overijssel.

De grootste sprongen werden gemaakt door Furghill Zeldenrust en Puck Postma. Beide spelers scoorden dit weekend twee keer. Zeldenrust deed dat voor Rijnsburgse Boys in de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen GVVV. Postma scoorde voor SJC. De Noordwijkers wonnen met 0-4 uit bij de hekkensluiter in de Hoofdklasse, VOC.

Waardebon
Nog even een sidestep: Van Veen deed met de vierklapper tegen RKDEO ook goede zaken voor een eventuele maandwinst. De topscorer van de maand krijgt van ons een waardecheque van Equipo Voetbalreizen t.w.v. € 75.-. De Hillegomse spits won de prijs al eerder. Kan hij er voor een tweede keer mee vandoor gaan?

Wie staat er bovenaan bij jouw favoriete club? De volledige lijst met topscorers in de Duin- en Bollenstreek vind je hier. In de lijst staan momenteel 189 voetballers.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
32
1,46
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde/Vierde Klasse
1,0
26
1,0

Bij Equipo boek je binnen enkele minuten jouw complete voetbalreis. Jij kiest de wedstrijdkaartjes, het hotel en de vlucht. Alles is aan te passen naar je eigen voorkeur, dus je bent en blijft de baas over je eigen voetbalreis. We verzorgen voetbaltrips naar de grote Europese voetballanden zoals Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Portugal. Liever op voetbalreis naar jouw favoriete club? Wat dacht je van toppers als FC BarcelonaLiverpoolTottenham HotspurReal Madrid of Arsenal? Genoeg landen om te bezoeken en genoeg voetbalwedstrijden om te beleven.

Foto: Kees Jonker

Lees ook: ‘Quick Boys – Katwijk wordt gespeeld om 12.30 uur’

POPULAIRE BERICHTEN