"banner

,,Zes punten uit twee wedstrijden is een weelde”, zei een opgetogen Stefan Teeken na afloop van de wedstrijd SV Hillegom – Zeeburgia (3-2). Teeken staat sinds deze zomer voor de groep bij de Hillegommers en kent een droomstart na twee duels. Dat de oefenmeester de volle buit te pakken heeft, is mede te danken aan zijn brede selectie. Zo zorgden de invallers bij de blauw-witten zondagmiddag voor de overwinning.

Erik ten Hag (trainer van Ajax, red.) zei aan het begin van het seizoen dat zijn selectie vijftien tot zestien ‘basisspelers’ heeft. De trainer kon er maar elf opstellen, maar bedoelde daarmee dat hij op de bank spelers heeft zitten die moeiteloos vanaf de eerste minuut konden beginnen. Bij Hillegom heeft Teeken hetzelfde luxeprobleem.

Invaller breekt de ban
De ’twaalfde basisspeler’ van Hillegom kwam na veertig minuten in het veld. Niels van Veen, die eerste spits is bij de Hillegommers, viel uit met een hoofdblessure. Ronald Turenhout verving hem en liet kort na de thee zien waarom ook hij op het startformulier had kunnen verschijnen.

,,Wij hebben bijna een hele nieuwe achterhoede met Joris van Dongen en Mike van Veen, die hebben tijd nodig.”

De thuisploeg had in de eerste helft moeite om kansen te creëren. Dat gold, gelukkig voor Hillegom, ook voor de bezoekers uit Amsterdam. Af en toe deelden de beide ploegen wat speldenprikjes aan elkaar uit, maar het werd nooit echt dreigend voor beide goals. Na de rust werd pas de eerste klap uitgedeeld. Jeroen Dedel ontsnapte aan de buitenspelval en schoot op het doel. De bal werd van de lijn gehaald en uit een moeilijke hoek wist invaller Turenhout alsnog raak te schieten: 1-0.

Luxeprobleem
Teeken erkende dat na afloop dat hij een luxeprobleem heeft. ,,Het is geen probleem als je het mij vraagt”, begon Teeken over zijn brede selectie. ,,Aiden (Ryan, red.) kwam wat later in de voorbereiding aan en raakte geblesseerd. Daardoor kreeg Calvin Arendse de voorkeur en die deed het ook gewoon goed. Dat is ook de reden dat we hem het vertrouwen geven. Het is geweldig dat we met Aiden en Turenhout twee spelers hebben die we nog in kunnen brengen.”

Jasper van Trigt schiet kort voor tijd de winnende treffer binnen.

Kort na de 1-0 viel de gelijkmaker. Edwin Milton, de spits van Zeeburgia, kon met een droge knal Donovan Partosoebroto passeren: 1-1. De thuisploeg ging daarna gelijk op zoek naar de voorsprong en vond die. Dedel draaide weg bij zijn tegenstander en probeerde een doelpoging te lossen. De bal caramboleerde voor de voeten van Arendse, die raak schoot: 2-1.

,,We hebben vandaag drie keer voorgestaan en in het laatste kwartier was het redelijk open”, had Teeken gezien. ,,Ik had niet het idee dat het kwartje de verkeerde kant op zou vallen. Ik heb eigenlijk met een rustig gevoel op de bank gezeten. Na tachtig minuten hadden we ook vrede gehad met een punt, omdat Zeeburgia gewoon een goede ploeg was om tegen te spelen. Vooral voorin waren ze gevaarlijk. En wij hebben bijna een hele nieuwe achterhoede met Joris van Dongen en Mike van Veen, die hebben tijd nodig.”

Weelde
De Amsterdammers kwamen een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte. Een harde knal van Sohaib Echahbouni belandde in het Hillegomse doel: 2-2. Wederom ging de thuisploeg op zoek naar de voorsprong. Die werd uiteindelijk ook gevonden mede door een andere ‘basisspeler’, Ryan. De buitenspeler snelde aan de rechterkant voorbij zijn man en hield het overzicht. De doelman van de bezoekers kon de bal niet klemmen waardoor Jasper van Trigt van dichtbij raak kon schieten: 3-2.

,,Het eerste waar wij voor moeten zorgen is dat we uit die gevarenzone komen. We hebben nu al een voorsprong van zes punten.”

Zeeburgia ging in de laatste fase van het duel nog alles of niets spelen en daar had Hillegom het nauwelijks moeilijk mee. In de blessuretijd kwam de ploeg van Teeken nog wel met tien man te staan, nadat invaller Toine Evers zijn tweede gele kaart pakte.

,,Zes punten uit twee wedstrijden is een weelde en hier mogen we ook echt even van genieten”, ging Teeken verder. ,,Volgens mij had deze ploeg vorig seizoen met de winterstop zeven punten. Het eerste waar wij voor moeten zorgen is dat we uit die gevarenzone komen. We hebben nu al een voorsprong van zes punten, dus dat is mooi. Daarna kijken we wel waar dit eindigt.”

Hillegom – Zeeburgia 3-2 (0-0) 50. Turenhout 1-0, 57. Milton 1-1, 62. Arendse 2-1, 77. Echahbouni 2-2, 83. Van Trigt 3-2.

Hillegom: Partosoebroto, Mensah, De Groot, Van Dongen, Van Veen, Pijpers, De Jong, Van Trigt, Arendse (68. Ryan), Van Veen (40. Turenhout), Dedel (81. Evers).

Foto’s: Dirk van der Reep