Voor Quick Boys verliep de thuiswedstrijd tegen AFC (2-5) van afgelopen weekend flink teleurstellend, maar voor Hadi Erol waren er aanknopingspunten. De Leidenaar viel voor de tweede keer in de hoofdmacht in en hoopt dat het de opmaat vormt tot meer speelminuten.

De 18-jarige Erol kwam eerder een aantal minuten binnen de lijnen tegen Jong Sparta Rotterdam en kreeg nu ruim een kwartier tegen AFC. “Klopt, dit is mijn tweede wedstrijd in het eerste, ditmaal was het wat langer. Natuurlijk ben ik blij om minuten te maken. Ik hoop dat het er steeds meer gaan worden en ik belangrijk voor het team kan zijn.”

Erol heeft het gevoel dat hij klaar is voor een groter aandeel. “Dat denk ik wel. Je moet jezelf op de trainingen gewoon laten zien. Dat gaat voor mijn gevoel de goede kant op.”

‘Hij is één van de sterkste spelers hier bij Quick Boys én van de Tweede Divisie. Hem wissel zetten kan niet.’

Vier jaar in Haagse dienst
Voor Erol is Quick Boys de vierde club waarvoor hij uitkomt. “Ik kom uit Leiden en ben begonnen bij GHC. Net voordat die club failliet ging, ben ik bij een toernooi gescout door ADO Den Haag. Daar heb ik vier seizoenen gespeeld. Vervolgens ben ik naar DSO gegaan om te voetballen onder een oude trainer van ADO. Sinds de O16 speel ik bij Quick Boys.”

De aanvallende middenvelder is gelukkig op Nieuw Zuid. “Ik ben hier goed terechtgekomen. Quick Boys is een mooie club, met mooie fans. Veel mensen kennen me hier ook. Dat is alleen maar leuk.”

Erol begint zichzelf langzamerhand als een jongen van de club te beschouwen, vertelt hij desgevraagd. “Wanneer ik warm aan het lopen ben, schreeuwen de fans naar me. Dat is mooi om te zien en te horen.”

Voorkeur voor ’10’
Als offensief ingestelde speler kan Erol op meerdere posities uit de voeten. “Het liefst speel ik op ‘10’, maar links- of rechtsbuiten is ook prima. Zolang ik minuten kan maken, maakt het mij niet uit waar ik word opgesteld. Ik geef sowieso alles.”

Erol viel zaterdag in als linksbuiten, doorgaans de plek van Sem van Duijn. De seizoensrevelatie uit de basis spelen zal niet meevallen. “Sem is een prachtige en heel goede speler. Hij is één van de sterkste spelers hier bij Quick Boys én van de Tweede Divisie.” En dan lachend: “Hem wissel zetten kan niet.”

Erol maakt bij Quick Boys (nog) geen deel uit van de A-selectie. “Ik zit bij de O21, maar de meeste trainingen doe ik mee met het eerste. Dat is ook beter voor mijn ontwikkeling. De wedstrijden zijn over het algemeen met de O21. Dat is voor mij ook belangrijk om mijn wedstrijdritme niet kwijt te raken.”

Kansen voor eigen jeugd
Dat zelfopgeleide spelers bij Quick Boys steeds meer de kans krijgen, vindt Erol prettig om te zien. “De jeugd is echt een belangrijk iets bij een club. Als je kijkt naar andere teams in de Tweede Divisie, daar komen niet veel spelers uit de eigen jeugd vandaan. Hier krijgen jonge spelers wel kansen. Dat vind ik echt belangrijk.”

Voor de toekomst heeft Erol duidelijke doelen en dromen. “Ik probeer zo snel mogelijk meer minuten te gaan maken. Vanuit daar probeer ik hier een contract te verdienen. Ik moet gewoon alles geven op de trainingen en dan zal het hopelijk vanzelf wel gaan rollen.”

Foto’s: Jan Valk

Lees ook: Duivenvoorden: ‘Dat deden we de hele middag als team heel matig’
Bekijk ook: Sem van Duijn na nieuwe thuisnederlaag Quick Boys: ‘Heel frustrerend’

POPULAIRE BERICHTEN