Quick Boys kon de tweede derbyzege op rivaal Katwijk zaterdagmiddag geen vervolg geven. Op Nieuw-Zuid was AFC met 2-5 te sterk. “Dat is een flinke uitslag en dat doet even pijn, zeker na vorige week. Maar we moeten het accepteren”, stelde trainer Thomas Duivenvoorden in gesprek met onze mediapartner RTV Katwijk.

Duivenvoorden zag zijn elftal in verdedigend en organisatorisch opzicht tekort schieten. “We komen goed op 1-0, maar geven in mijn beleving daarna twee hele eenvoudige goals weg. Daarbij richt ik me niet alleen tot de verdedigers en de doelman, maar tot het hele team. Verdedigen is een teameffort. Dat begint voorop, maar gaat over terugsluiten en aansluiten. Dat gaat over de linies kort houden, over dubbelen, en over verdedigen in de eindfase. Ik vind dat we dat de hele middag als team heel matig deden.”

“We krijgen vijf echt heel makkelijke goals tegen”, vervolgde Duivenvoorden. “Dat is ons hier meer gebeurd dit seizoen. Tegen Noordwijk, maar ook tegen ACV en De Treffers. We kunnen voorzichtig wel concluderen dat dit Quick Boys tot heel mooie dingen in staat is – dat hebben we laten zien in grote wedstrijden als tegen Katwijk en in de KNVB Beker – maar dat pieken en dalen zich soms afwisselen.”

Beluister het hele audio-interview hieronder:

Lees ook: Thuisnederlagen voor Quick Boys en Noordwijk
Bekijk ook: Sem van Duijn na nieuwe thuisnederlaag Quick Boys: ‘Heel frustrerend’

POPULAIRE BERICHTEN