Quick Boys en Noordwijk hebben zaterdagmiddag thuisnederlagen geleden. Quick Boys verloor met 2-5 van AFC, terwijl Noordwijk onderuit ging tegen ACV: 2-3.

Quick Boys kwam via een kopbal van Sem van Duijn vlot op voorsprong, maar het antwoord van AFC volgde snel. Later in de wedstrijd voltrok zich een soortgelijk scenario. Direct na rust maakte Levi van Duijn de 2-2, maar een minuut later lag de 2-3 alweer achter goalie Paul van der Helm.

Het was een klap die Quick Boys niet meer te boven kwam. AFC liep uiteindelijk uit naar 2-5. Wat opviel was dat de thuisploeg de tegengoals wel erg makkelijk weggaf.

Eerst nog op rozen
Noordwijk leek aanvankelijk op weg naar de tweede zege op rij. Na dertien minuten leidde de ploeg van Kees Zethof al met 2-0 tegen ACV. Emiel Wendt drukte al in de tweede minuut af en vervolgens kopte Toer Bouwman de tweede Noordwijkse goal tegen de touwen: 2-0.

Noordwijk zat op rozen, maar de voorsprong verdween in de eerste fase na rust als sneeuw voor de zon. Freddy Quispel maakte uit een strafschop de 2-1 en even later strafte Arnoud Bentum de thuisploeg voor een te korte terugspeelbal.

Diezelfde Bentum zorgde er drie minuten voor tijd voor dat Noordwijk zelfs helemaal met lege handen achterbleef.

Quick Boys – AFC 2-5 (1-2)
Goals: Sem van Duijn, Levi van Duijn

Noordwijk – ACV 2-3 (2-0)
Goals: Emiel Wendt, Toer Bouwman

Archieffoto: Orange Pictures

Bekijk ook: Sem van Duijn na nieuwe thuisnederlaag Quick Boys: ‘Heel frustrerend’