Gertjan Tamerus kan het voetballen nog niet missen. Hij is inmiddels 36 lentes jong en draagt een rugzak, vol met voetbalervaring met zich mee. Nog een jaar de voetbalschoenen aantrekken was voor hem een ‘no-brainer’. En zo is hij alweer aan zijn zesde seizoen begonnen op de Spanjaardslaan bij Koninklijke HFC. Zaterdag wacht het duel met Katwijk.

Hallo Gertjan. Heb je een idee waar jullie staan als elftal?
,,We hebben een goede voorbereiding gedraaid en ik denk ook dat we als team beter zijn dan vorig jaar. Alleen het resultaat tegen HHC Hardenberg viel vorig week nogal tegen (2-1 verlies). Het was als team niet goed genoeg. Hoewel we nog een paar kansen kregen via onder andere Kevin Sterling en via mij, heeft HHC terecht gewonnen.”

,,Ach Hardenberg-uit kan je verliezen, maar zo’n begin is nooit lekker. De rit naar de andere kant van het land hebben we in ieder geval gehad, haha. Maar om even terug te komen op ons eigen team: we zijn echt beter geworden. Er zijn maar twee jongens vertrokken. In de voorbereiding voelde je dat de automatismen nog wel kloppen, maar het kwam er tegen HHC niet uit.”

In Katwijk tref je dan niet echt een opponent waar je rustig aan je eigen vertrouwen kan werken.
,,Dat denk ik ook niet. Ik zie Katwijk namelijk als een van de titelkandidaten. Ze hebben een goede selectie met dito spelers. Vorig jaar verloren we nipt met 3-4. Blijkbaar kunnen we drie keer scoren tegen een goede opponent. Ik denk dat we het van ons collectief moeten hebben.”

Hoe staat het met je eigen toekomstplannen? Ik las dat je bezig was met je TC-1?
,,Die heb ik inmiddels afgerond. Na dit seizoen zal de keuze tussen een trainerschap en het blijven doorvoetballen nog een stuk moeilijker zijn. Maar zolang het leuk blijft, wil ik blijven voetballen.”

Spar je dan wel eens met je huidige trainer, Ted Verdonkschot? Praten jullie dan over het trainerschap?
,,Zeker. Als ervaren speler ben ik er vrij veel mee bezig in het veld. We overleggen veel met elkaar. Ik ben zelf ook hoofd jeugdopleiding bij de club, dus dan schakel je sowieso veel met de hoofdtrainer. Het trainerschap bevalt mij wel. Voetbal is het leukste wat er is, maar als het niet meer kan, dan wil ik graag als trainer verder. Ik ben er al dag en nacht mee bezig.”

,,Naast voetballer en hoofd jeugdopleiding bij HFC, ben ik ook assistent-trainer van Ajax O-13 en heb ik al vier jaar de A1 van HFC onder mijn hoede. Al met al ben ik flink wat ervaring op aan het doen om uiteindelijk nog meer op eigen benen te gaan staan. Of het nu in de senioren of junioren is, het liefst wil ik op een zo hoog mogelijk niveau trainen.”

Je hebt een jaar rondgelopen op De Roodemolen in Sassenheim. Doet de Bollenstreek nog steeds wat met jou?
,,Ja, ik vind het een leuke streek om in of tegen te voetballen. Kijk maar naar Katwijk bijvoorbeeld. Daar speelt Mike van den Ban. Die kwam vorig jaar zomer over van ons. Maar ook een aantal andere jongens ken ik nog van vroeger uit de jeugdopleidingen bijvoorbeeld.”

,,Het voetballen tegen teams uit de Bollenstreek geeft altijd iets extra’s. Spelen tegen bekenden, veel toeschouwers langs de lijn, leuke accommodaties, kort reisje. Dat is beter dan tegen UNA voetballen. Ik vind het wel leuk dat FC Lisse en Rijnsburgse Boys er bij zijn gekomen.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)