Twee wedstrijden met minder dan 48 uur er tussen. Rijnsburgse Boys staat een zwaar weekend te wachten. De ‘uien’ nemen het zaterdag op tegen Jong Sparta Rotterdam en op maandag tegen FC Lienden. Voor Pieter Mulders, de trainer van de Rijnsburgers, wacht de zware taak om zijn spelers te begeleiden tijdens het weekend. 

He Pieter. Jullie hebben een druk weekend voor de boeg. Hoe bereid je, je team daar op voor? 

,,Het is pittig, twee zware wedstrijden achter elkaar spelen. We hebben doordeweeks rustig aan gedaan en afgelopen weekend waren we vrij. We hebben besloten om deze week twee keer te trainen, in plaats van drie. Het is afwachten hoe we de eerste wedstrijd uitkomen. Als er een paar jongens met pijntjes kampen dan wordt het niet makkelijk. Mentaal is het allerbelangrijkst. Als je denkt dat je fit bent, dan helpt dat toch mee.”

Je moest twee tegenstanders analyseren. Heb je overuren gemaakt? 

,,We hebben van allebei de tegenstanders een analyse gemaakt. Die van Sparta hadden we al liggen en we hebben Lienden ook bekeken. Bij Sparta moeten we afwachten wie daar mee doen. De laatste tijd spelen ze met wat meer A-junioren. Het zou ook kunnen dat ze met wat jongens van het eerste elftal komen. Ze zijn in ieder geval stabieler geworden, de afgelopen weken.”

Gaan we op maandag (Tweede Paasdag) een gewijzigd Rijnsburgse Boys zien, ten opzichte van zaterdag? 

,,Dat weet ik nog niet. Op voorhand is dat lastig in te schatten. Spelers hebben hersteltijd nodig en 48 uur is te kort. Ik vind dat er een week tussen een wedstrijd moet zitten. Je probeert namelijk een topprestatie te leveren. Dat kan niet met zo’n korte hersteltijd. Aan de andere kant is het ook kicken dat je twee wedstrijden in een weekend speelt. Conditioneel gezien is het erg pittig. De tegenstander heeft er ook last van, want Lienden draait ook een dubbelprogramma.”

Jullie staan op dit moment op een zevende plaats. Ben jij daar als trainer tevreden mee? 

,,Ja, Zeker. Er zijn nog tien wedstrijden te gaan. Er kan nog van alles gebeuren en we kunnen nog heel veel punten pakken. Onze ambitie is natuurlijk om hoger dan die zevende plek te eindigen. Ik moet zeggen dat er een wereld van verschil zit tussen de eerste en de tweede seizoenshelft. Op zich is het ook logisch. We zijn nieuw in de Tweede Divisie en we hebben weinig rust gehad, omdat we vroeg moesten beginnen met de voorbereiding. Dat had te maken met de wedstrijd, die we zouden spelen, tegen Ajax. Als promovendus leveren we al een topprestatie. Ik denk dat wij voor de top zes moeten gaan.”

Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Pieter Mulders? 

,,Op dit moment heb ik nog geen club. Er zijn ook niet zoveel clubs meer over en alles in de Tweede Divisie is bezet. Het kan nog zo zijn dat een trainer wordt ontslagen, maar daar ga ik niet vanuit. Er speelt wel wat. Ook uit het betaalde voetbal spelen een paar dingetjes. Na de Pasen ga ik alles op een rijtje zetten.

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘,,Na 1 april gaan we bekijken wat de reële mogelijkheden zijn”‘POPULAIRE BERICHTEN