In moeilijke tijden voor een club hangt er een extra last op de schouders van een aanvaller. Van hem moeten de goals komen. Tjeerd Westdijk moet het doen voor vv Noordwijk. Hij kwam in de zomer over van HBS en wil zijn nieuwe werkgever laten zien wie de echte Westdijk is. Helemaal nu hij na een blessure weer wedstrijdfit lijkt. Te beginnen zaterdag tegen Achilles Veen.

Hallo Tjeerd. Om maar met de deur in huis te vallen. Hoe belangrijk is het uitduel in Veen?
,,Heel belangrijk. Als we nog enigszins goed de winterstop in willen gaan, dan moeten we morgen gewoon winnen.”

Maar hoe reëel is dat? Achilles Veen is de koploper van de Hoofdklasse en jullie draaien geen vlekkeloos seizoen.
,,Wij kunnen van elke club winnen, vind ik. Het maakt niet uit tegen wie, of waar. Noordwijk moet tegen elke club voor drie punten gaan.”

Waar komt dat vertrouwen vandaan?
,,Je ziet het in het veld, op trainingen. Het vertrouwen is terug. We hebben inderdaad echt een slechte start gehad. Ik denk ook dat we niet veel geluk hebben gehad. Goals op precies verkeerde momenten. Het werd een soort negatieve flow. En inderdaad nog niet iedereen is goed in vorm geweest.”

,,Maar Noordwijk moet nog steeds bovenin mee kunnen draaien als je het mij vraagt. Dan eerst maar winnen met lelijk voetbal. Prima. Als we daardoor in een positieve flow komen.”

Hoe bevalt het je bij Noordwijk?
,,In principe goed, hoor. Ik ben alleen net een maandje geblesseerd geweest. Ondanks dat, en het slechte begin, heb ik het onwijs naar mijn zin in Noordwijk. Mijn eigen prestaties zijn nog niet goed genoeg, dat ging eigenlijk een beetje samen met de prestaties van het hele team. Net toen het weer een beetje begon te draaien raakte ik geblesseerd.”

,,Of ik dan gelijk mijn plekje weer krijg in de basis? Dat weet ik niet. Ik ben niet bang voor mijn plekje ofzo. En anders moet ik het maar laten zien dat ik in de basis moet staan. Mijn vervangers doen het in ieder geval goed!”

Had je dan meer verwacht van je komst naar Noordwijk?
,,Tja, had ik er meer van verwacht? In ieder geval had ik verwacht dat ik zelf beter zou spelen. Ik heb gewoon te weinig gescoord op dit moment. Daarom vind ik dat ik nog te weinig van mezelf heb kunnen laten zien. Dat is heel jammer. Maar het seizoen is nog lang. Ik heb genoeg ambitie om mijn niveau omhoog te krijgen en bovenin mee te draaien met het team.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude