In moeilijke tijden voor een club hangt er een extra last op de schouders van een aanvaller. Van hem moeten de goals komen. Tjeerd Westdijk moet het doen voor vv Noordwijk. Hij kwam in de zomer over van HBS en wil zijn nieuwe werkgever laten zien wie de echte Westdijk is. Helemaal nu hij na een blessure weer wedstrijdfit lijkt. Te beginnen zaterdag tegen Achilles Veen.

Hallo Tjeerd. Om maar met de deur in huis te vallen. Hoe belangrijk is het uitduel in Veen?
,,Heel belangrijk. Als we nog enigszins goed de winterstop in willen gaan, dan moeten we morgen gewoon winnen.”

Maar hoe reëel is dat? Achilles Veen is de koploper van de Hoofdklasse en jullie draaien geen vlekkeloos seizoen.
,,Wij kunnen van elke club winnen, vind ik. Het maakt niet uit tegen wie, of waar. Noordwijk moet tegen elke club voor drie punten gaan.”

Waar komt dat vertrouwen vandaan?
,,Je ziet het in het veld, op trainingen. Het vertrouwen is terug. We hebben inderdaad echt een slechte start gehad. Ik denk ook dat we niet veel geluk hebben gehad. Goals op precies verkeerde momenten. Het werd een soort negatieve flow. En inderdaad nog niet iedereen is goed in vorm geweest.”

,,Maar Noordwijk moet nog steeds bovenin mee kunnen draaien als je het mij vraagt. Dan eerst maar winnen met lelijk voetbal. Prima. Als we daardoor in een positieve flow komen.”

Hoe bevalt het je bij Noordwijk?
,,In principe goed, hoor. Ik ben alleen net een maandje geblesseerd geweest. Ondanks dat, en het slechte begin, heb ik het onwijs naar mijn zin in Noordwijk. Mijn eigen prestaties zijn nog niet goed genoeg, dat ging eigenlijk een beetje samen met de prestaties van het hele team. Net toen het weer een beetje begon te draaien raakte ik geblesseerd.”

,,Of ik dan gelijk mijn plekje weer krijg in de basis? Dat weet ik niet. Ik ben niet bang voor mijn plekje ofzo. En anders moet ik het maar laten zien dat ik in de basis moet staan. Mijn vervangers doen het in ieder geval goed!”

Had je dan meer verwacht van je komst naar Noordwijk?
,,Tja, had ik er meer van verwacht? In ieder geval had ik verwacht dat ik zelf beter zou spelen. Ik heb gewoon te weinig gescoord op dit moment. Daarom vind ik dat ik nog te weinig van mezelf heb kunnen laten zien. Dat is heel jammer. Maar het seizoen is nog lang. Ik heb genoeg ambitie om mijn niveau omhoog te krijgen en bovenin mee te draaien met het team.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO