Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van‘ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering zes is de beurt aan Andries Wendt, oud-coach van Noordwijk en inmiddels trainer van Valken ’68. ,,Als je Mitchel voorin z’n ding laat doen, betaalt hij je dubbel en dwars terug.”

In de eerste vijf afleveringen van deze rubriek viel steevast de keuze op een speler uit de Topklasse. Andries Wendt brak echter de ban en koos met FC Rijnvogels-aanvaller Mitchel Beijersbergen voor iemand uit de eerste klasse. ,,Mitchel is niet de meest gepolijste, technische en begaafde voetballer. Maar hij heeft een enorm doorzettingsvermogen en is erg gedreven. Met die kwaliteiten kan hij voor elke ploeg waardevol zijn. Mitchel is een speler die je niet met teveel opdrachten het veld in moet sturen. Maar als je hem gewoon voorin z’n ding laat doen, dan betaalt hij je dubbel en dwars terug.”

Wat Wendt bovendien in Beijersbergen aanspreekt is diens scorend vermogen. ,,Mitchel is een speler die veel doelpunten maakt. Vorig seizoen maakte hij er boven de twintig en nu heeft hij er ook al meer dan tien inliggen.” Beijersbergen gaat met Rijnvogels fier aan kop in de eerste klasse B en lijkt met de Kooltuinbewoners hard op weg naar de vurig gewenste promotie.

Volgens Wendt komt de Hoofdklasse meer in de buurt van het eigenlijke niveau van Beijersbergen. ,,Ik denk wel dat Mitchel hogerop kan en daarom is het goed dat Rijnvogels waarschijnlijk de stap omhoog gaat maken. Dan kan hij zijn talent ook in de Hoofdklasse gaan etaleren. Ik denk dat Rijnvogels ook een niveau hoger veel plezier aan hem gaat beleven.”

Wendt kent Beijersbergen van hun gezamenlijke tijd bij Noordwijk. De aanvaller kwam via ARC uiteindelijk terecht bij FC Rijnvogels, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. Wendt zwaait inmiddels al enkele jaren de scepter op ’t Duyfrak. Om die reden heeft hij naar eigen zeggen niet een heel goed beeld van de Topklasse. ,,Ik ben natuurlijk bijna elke zaterdag op pad met Valken ’68. En als ik een keer vrij ben, ga ik bij mijn zoon Emiel kijken bij Noordwijk. En daar heb ik nou niet echt een favoriete voetballer.”

Foto: website FC Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN