Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van‘ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering acht is de keuze aan Erwin van der Zee, trainer van Teylingen en volgend seizoen werkzaam bij DOSR in Roelofarendsveen.

Van der Zee heeft de primeur. Als eerste coach in deze rubriek heeft hij geen speler uit de Bollenstreek gekozen. Van der Zee’s oog viel op een speler uit 2C, de competitie waarin zijn eigen ploeg uitkomt. ,,Bij de topklassers is de eerste seizoenshelft niet erg goed geweest, VVSB daargelaten. Een absolute uitblinker en favoriet uit die regionen heb ik dan ook niet”, legt Van der Zee uit. Zijn keuze viel daarom op Mitchel Boere, verdediger bij het Rijpweteringse ROAC.

Van der Zee kiest dus voor een speler uit de tweede klasse. ,,In onze competitie is Boere een van de beste spelers. De vergelijking met verdedigers uit de Topklasse moet je niet maken, maar binnen onze afdeling is hij een absolute uitblinker. Wekelijks legt hij een goede pot op de mat en staat hij zijn mannetje achterin bij het goed presterende ROAC.’’

In de ogen van Van der Zee kan Boere zeker nog omhoog kijken. ,,Wat ik van hem gezien heb, onder andere tegen ons en wat ik van hem weet, is dat zijn plafond niet in op dit niveau ligt. Die jongen kan zeker hogerop.” Boere, laatste man, neemt met promovendus ROAC momenteel de zesde plek in.

Tekst: Ramon Weyers

POPULAIRE BERICHTEN