Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van‘ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering acht is de keuze aan Erwin van der Zee, trainer van Teylingen en volgend seizoen werkzaam bij DOSR in Roelofarendsveen.

Van der Zee heeft de primeur. Als eerste coach in deze rubriek heeft hij geen speler uit de Bollenstreek gekozen. Van der Zee’s oog viel op een speler uit 2C, de competitie waarin zijn eigen ploeg uitkomt. ,,Bij de topklassers is de eerste seizoenshelft niet erg goed geweest, VVSB daargelaten. Een absolute uitblinker en favoriet uit die regionen heb ik dan ook niet”, legt Van der Zee uit. Zijn keuze viel daarom op Mitchel Boere, verdediger bij het Rijpweteringse ROAC.

Van der Zee kiest dus voor een speler uit de tweede klasse. ,,In onze competitie is Boere een van de beste spelers. De vergelijking met verdedigers uit de Topklasse moet je niet maken, maar binnen onze afdeling is hij een absolute uitblinker. Wekelijks legt hij een goede pot op de mat en staat hij zijn mannetje achterin bij het goed presterende ROAC.’’

In de ogen van Van der Zee kan Boere zeker nog omhoog kijken. ,,Wat ik van hem gezien heb, onder andere tegen ons en wat ik van hem weet, is dat zijn plafond niet in op dit niveau ligt. Die jongen kan zeker hogerop.” Boere, laatste man, neemt met promovendus ROAC momenteel de zesde plek in.

Tekst: Ramon Weyers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Peter Nus schreef:

Erwin zal er nog een hele zware dobber aan hebben om Teylingen voor degradatie te behoeden

Arie Nus schreef:

Zo is dat Z M O K.. 😉

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)