Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van’ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering vijftien, alweer de voorlaatste, mag SV Hillegom-coach Bas Naber het vonnis vellen. ,,Jeffrey Jongeneelen is snel, sterk en scoort makkelijk.”

Een eerste indruk kun je maar een keer maken. Jeffrey Jongeneelen had niet lang nodig om Bas Naber te imponeren. ,,In mijn tijd bij AFC ’34 speelden we een paar keer tegen DHC, waar Jongeneelen toen speelde. Hij was nauwelijks te bespelen voor ons. We stonden een keer tegen negen man 3-0 voor. Mede door hem werd toen 3-3. We wonnen uiteindelijk wel met 4-3, maar Jongeneelen was niet te houden. Op basis van de wedstrijden tegen DHC heb ik een aardig beeld van wat hij kan.”

Volgens Naber heeft Jongeneelen een aantal uitzonderlijke kwaliteiten. ,,Hij is snel, sterk en scoort makkelijk. Een explosieve speler, ook in zijn karakter. Dat kan ook tegen hem werken. Maar hij is vooral een speler die het verschil kan maken. Dat is wat mij is bijgebleven.”

Met interesse bleef Naber de verrichtingen van Jongeneelen in dienst van Katwijk volgen. ,,Vooral via verslagen op websites. Vorig jaar was hij heel goed. Wat ik lees is dat het dit seizoen wat minder is. Ik heb ook het idee dat hij wat minder speelt.”

Naber: ,,Ik had ook voor Milan Hoek (Quick Boys) kunnen kiezen, met wie ik bij AFC ’34 gewerkt heb. Ook een goede speler. Maar persoonlijk heeft Jongeneelen mijn voorkeur.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN