FC Lienden maakt eind april een keuze over de sportieve toekomst van de club. Nadat de hoofdsponsoren eind december de stekker uit de financiële tegemoetkomingen trokken bij de tweededivisionist, was de toekomst van de club onzeker. Onder andere met dank aan de trainer, Hans van der Haar, maakte de club een doorstart. Daarmee kreeg het sportieve hulp van de Peter Barendse en Nordin Wooter Academy.

Op financieel vlak worden er nu plannen uit de grond gestampt om de dorpsclub een gezonde toekomst te geven. Op de website van FC Lienden valt te lezen dat de club bezig is een nieuwe businessclub op te richten en wil de vereniging een ‘club van begunstigers’ oprichten, ook wel ‘de Vrienden van FC Lienden’.

Het succes van deze plannen zal bepalend zijn voor het doorgaan van het eerste team voor volgend seizoen, in de Tweede of Derde Divisie. Eind april wordt daarbij dus de knoop doorgehakt.

KNVB
Overigens werd FC Lienden eind december, toen de club sportief dreigde te verdwijnen uit het topvoetbal op het matje geroepen door de KNVB. Volgens de club werd in Zeist op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat de club niet zomaar halverwege de competitie kon stoppen.

De KNVB wilde bij het vertrekken van FC Lienden uit de Tweede Divisie ook andere senioren- en juniorenteams uit de competitie halen en er werd volgens de club gedreigd met een boete van maximaal 25.000 euro.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Schonenberg (Quick Boys): ,,Op naar de honderd”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk2-3ODIN'59
FC Lisse2-0SJC
RKAV Volendam2-1Ter Leede
Achilles Veen2-4FC Rijnvogels
Valken '682-1DoCoS
Van Nispen (zat.)1-1Blauw-Zwart
VVSB (zat.)1-0Nieuwkoop
Pancratius3-5Kagia
Kozakken Boys2-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-1SteDoCo
VVSB1-3Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda