FC Lisse en Rijnsburgse Boys hebben zaterdag nederlagen geleden. De Lissenaren verloren op eigen complex in blessuretijd met 0-1 van ADO ’20, terwijl de Uien onderuit gingen in en tegen Maassluis.

FC Lisse geeft de strijd op lijfsbehoud nog niet op, maar het wordt wel tijd voor de ploeg van Sjaak Polak om punten te gaan pakken. Na de belangrijke zege op Kozakken Boys leverden de laatste vier duels maar één punt op.

In de eerste helft waren de meeste mogelijkheden voor ADO ’20, maar de beste voor FC Lisse. Max Hudepohl had de bal bij de tweede paal voor het inschieten, maar drukte niet af.

Het onderhoudende tweede bedrijf leek ook geen goals op te gaan leveren, maar dat was buiten Milan Zonneveld gerekend. De naar Quick Boys vertrekkende spits werd in blessuretijd de matchwinner, daarmee FC Lisse in mineur achterlatend: 0-1.

Nachtkaars
Het seizoen van Rijnsburgse Boys lijkt echt als een nachtkaars uit te gaan. De zwart-witten leden zaterdag bij Excelsior Maassluis hun vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden.

Na een weinig enerverende eerste helft gebeurde er in de tweede helft wat meer. Helaas voor Rijnsburgse Boys niet aan de gunstige kant van het veld. Na 63 minuten kwam de thuisploeg aan de leiding, nadat een corner niet goed was verwerkt en Darren Maatsen wist te profiteren: 1-0.

De 75e speelminuut bleek een cruciale. Delano Asante liet een goede kans op 1-1 liggen, waarna Maassluis aan de overzijde voor de 2-0 tekende. Daarmee was de koers gelopen op Dijkpolder.

FC Lisse – ADO ’20 0-1 (0-0)

Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys 2-0 (0-0)