FC Lisse maakte dinsdag bekend dat Reno van der Meer de collega-doelman van Swen Verswijveren bij FC Lisse gaat worden. De 25-jarige goalie komt komende zomer over van vierdedivisionist Swift uit Amsterdam.

Van der Meer kwam eerder uit voor Zeeburgia, RKSV Roda ’23 (Amstelveen), JOS/Watergraafsmeer en de Amerikaanse Universiteitsclub North Greenville Crusaders. Met name het seizoen in Amerika heeft de Amsterdammer gevormd.

“In feite leefde ik daar als een fullprof. Ik had mijn bachelor gehaald op de VU in Amsterdam en ging voor mijn master naar Amerika. Praktisch gesproken was ik vrijwel continue met voetbal bezig. We trainden negen keer per week en speelden vrijwel elke woensdag en zaterdag een wedstrijd. Dat was dus heel intensief. Na twee keer vier maanden had ik voor mijn studie nog een derde periode van vier maanden terug kunnen gaan, maar dan zou ik midden in het huidige seizoen terug in Nederland gekomen zijn. Dat vond ik niet wenselijk. Ik kon tekenen bij Swift en dat heb ik ook gedaan.”

Wanneer meldde FC Lisse zich voor jou?

“Ergens in februari werd ik benaderd voor een gesprek door Erik Cummins. Dat gesprek hield ik met Erik, Kevin Winter en de nieuwe keeperstrainer Collin van Velzen. Met Collin heb ik al samen gewerkt bij JOS/Watergraafsmeer. “

Het is nog niet duidelijk of je met Lisse in de Tweede of Derde Divisie actief zult zijn.

“Nee, daar hebben we het natuurlijk ook over gehad. Uiteraard hoop ik op de Tweede Divisie. Daar doet de club ook enorm haar best voor. Maar mochten ze toch degraderen dan zal FC Lisse zijn uiterste best doen om zo snel mogelijk naar de Tweede Divisie terug te keren. Voor mij is deze stap sowieso een promotie en dat in een prachtige voetbalomgeving.”

Ken je jouw collega en concurrent van straks, Swen Verswijveren, ook?

“Ik weet dat hij net als ik ook 25 jaar oud is. Maar ik ken hem verder niet. Ik hoop dat wij een goed team zullen vormen samen want het gaat er om dat we het beste in elkaar naar boven halen, zodat we er allebei – en daarmee ook de club – beter van worden.”

Je beschouwt dit als een mooie stap vooruit neem ik aan ?

“Jawel. De Bollenstreek is per definitie een mooi gebied om als voetballer te spelen. Veel derby’s, dat zijn mooie wedstrijden. En FC Lisse komt op mij over als een familiaire club. Ik denk wel dat ik er goed zal aarden en hoop op een mooie tijd op Ter Specke.”

Tekst: Theo Uphus
Foto: FC Lisse

Lees ook: Nieuwe doelman uit Vierde Divisie voor FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN