Vandaag stond een onvervalste topper op het programma in de Derde Klasse A.  Nummer één FC Lisse ontving op Ter Specke nummer twee Den Hoorn. Voor beide teams een cruciaal duel. Den Hoorn moest winnen om naderbij te komen. FC Lisse zou tevreden kunnen zijn met een gelijkspel. FC Lisse trok echter aan het langste eind en won met 4-2. Door de overwinning en het puntverlies van de concurrentie bedraagt het gat met de achtervolgers nu zeven punten. De stap naar de begeerde titel is weer een stuk dichterbij gekomen. In de eindfase van de wedstrijd sloegen de Lissenaren twee maal toe bij een 2-2 stand. De belangrijke 3-2 kwam van het hoofd van Patrick Schaap, die daarmee zijn achttiende seizoenstreffer fabriceerde. Maakt hij er nog twee, dan komt hij op twintig en staan er even zoveel kratten bier op hem te wachten.

In de vijfde minuut schoot de aanvalsleider al een penalty binnen 1-0. Een lekkere binnenkomer voor FC Lisse-coach Van der Voort. FC Lisse had in Den Hoorn een goede tegenstander. Het was ook de ploeg die het meeste balbezit had over de gehele wedstrijd gezien. Probleem bij de ploeg van coach Pim van der Hoorn was dat ze er te weinig mee deden. Te veel balverlies en ongelukkige keuzes waren het euvel. Wat overbleef was dat de beste kansen voor de Lissenaren waren. Ook de vroege penalty hielp een handje mee, zodat Lisse frank en vrij de aanval en meer goals zocht. Alleen het tweede doelpunt ontbrak nog in het eerste bedrijf.

Van der Voort hierover: ,,Wij hadden de eerste helft de mogelijkheden om er nog eentje bij te prikken. Je zit dan toch even wat rustiger op de bank. Dat we minder balbezit hadden, zei mij niets. Wij kregen de betere kansen, maar verzilverden deze niet. Als dat het geval is, moet je het geduld kunnen opbrengen om op het juiste moment toe te slaan.”

Die momenten kwamen pas in de eindfase van de wedstrijd. Den Hoorn kwam verrassend uit de kleedkamer na de thee. Binnen tien minuten stond het scorebord op 1-2. Een dubieuze penalty werd moeiteloos ingeschoten door Donny van den Bos. Twee minuten later lag nummer twee achter Mark de Bruin. Een genomen vrije trap vanaf rechts door Nicky Clemens zeilde, gedragen door de wind, in de linkerhoek.

FC Lisse toonde echter veerkracht; de 2-2 werd gemaakt door Joey van Beelen. Een hele belangrijke goal die de wedstrijd weer volledig open zou breken met nog een half uur te gaan. Beide ploegen gingen voor de overwinning. Zoals gezegd, de beste kansen waren voor FC Lisse. Schaap werd drie maal in stelling gebracht zonder resultaat. Aanvankelijk weerhield de deklat hem van scoren, maar rond de 83e minuut was het wel raak. De 3-2 was een feit. Een aandringend Den Hoorn werd in de 90e minuut afgestraft door invaller Roy Kuipers, wat de 4-2 betekende en dat de wedstrijd in de knip was voor FC Lisse.

Laurens van der Voort was uiteraard bij met de winst. ,,We hebben vandaag veerkracht getoond. Na de 1-2 waren we het spel even kwijt tot de gelijkmaker viel. Ie kon het laatste half uur al zien dat beide ploegen voor de winst gingen spelen. Dat wij dat dan in de laatste fase van de wedstrijd doen, is mooi. Uiteindelijk krijgen wij de betere kansen en maken ze af.”