FC Rijnvogels heeft het hoofdtoernooi van de KNVB Beker bereikt. De Katwijkers rekenden dinsdagavond af met competitiegenoot ACV: 1-0. Voor Noordwijk viel het doek bij de koploper van de Jack’s League.

Deze week staat voor Rijnvogels in het teken van een dubbele ontmoeting met ACV. De eerste klap werd uitgedeeld door de ploeg van Thomas Duivenvoorden, die op slag van rust op voorsprong kwam. Het was net als zaterdag Sieb Rutgers die de score opende. Zo leidde Rijnvogels na een eerste bedrijf waarin beide ploegen kansen kregen. In de tweede helft hield de thuisploeg stand, waardoor de 1-0-zege over de streep werd getrokken. Beide ploegen treffen elkaar zaterdag weer, maar dan in Assen.

Lastige avond voor Noordwijk
Noordwijk had een zeer lastige loting en moest op bezoek bij het nog ongeslagen De Treffers. De Groesbekers toonden zich erg efficiënt. Na een eerste helft waarin Noordwijk prima meedeed stond het 2-0 voor De Treffers, dat in de 53e minuut nog een duit in het zakje deed. Jordy Thomassen tekende voor zijn tweede van de avond en de 3-0. Na zeventig minuten deed Emiel Wendt wat terug namens Noordwijk, dat vervolgens de druk opvoerde. Tot meer goals leidde het offensief echter niet.

FC Rijnvogels – ACV 1-0 (1-0)
Goal: Rutgers

De Treffers – Noordwijk 3-1 (2-0)
Goal: Wendt

Archieffoto: Orange Pictures