Geen goede bekeravond voor Quick Boys en FC Lisse. Beide tweededivisionisten gingen op eigen veld onderuit tegen een club uit de Derde Divisie en liepen daardoor plaatsing voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker mis. Quick Boys liet zich in extremis verschalken door Sportlust ’46 (1-2), terwijl FC Lisse met duidelijke cijfers klop kreeg van DVS ’33: 0-3.

Vooral op Nieuw Zuid was er een grote kater. Quick Boys leek aanvankelijk op de goede weg en leidde halverwege met 1-0 (treffer Bram Franken), maar na rust ging het mis. In de 58e minuut kwam Sportlust ’46 op gelijke hoogte via een fraaie goal van Al Mahdi. De thuisploeg ging daarna op jacht naar de 2-1, maar een derde treffer van de avond viel uitgerekend in blessuretijd aan de overzijde: 1-2.

De gehele wedstrijd achter de feiten aan
FC Lisse had goede herinneringen aan DVS ’33 en won vorig seizoen tweemaal, maar ditmaal liep het niet goed af. De club uit Ermelo zegevierde op Ter Specke met 0-3. Al in de zevende minuut kwam Lisse op achterstand en in het vervolg van de eerste helft hield DVS ’33 redelijk eenvoudig stand. Lisse kwam met hernieuwde energie uit de kleedkamer, maar kreeg de gelijkmaker niet op het scorebord.

In de laatste minuten sloegen de bezoekers vervolgens nog tweemaal toe.

Quick Boys – Sportlust ’46 1-2 (1-0)
Goal: Franken

FC Lisse – DVS ’33 0-3 (0-1)