FC Rijnvogels is zondag bij het debuut van Stefan Roodakkers onderuit gegaan. De Katwijkers verloren in Utrecht met 2-1 van Hercules.

Roodakkers stapte maandag in bij FC Rijnvogels, dat nog een trainer met de juiste papieren zocht voor het restant van de tweede seizoenshelft. Eerder werd met Danny Hijzelendoorn al wel een trainer voor de nieuwe voetbaljaargang aangesteld

Na een vlakke openingsfase kwam FC Rijnvogels in de 27e minuut op achterstand. In het vervolg van de eerste helft was er nog een kans voor de thuisploeg, maar bracht doelman Pim van der Plas redding.

Goal + rood
In de eerste tien minuten van de tweede helft gebeurde er van alles. Hercules bracht eerst in twee instanties de stand op 2-0, maar niet veel later kreeg Tim Pieters namens de thuisploeg rood.

In ondertal én met de nodige verse krachten maakte FC Rijnvogels jacht op de aansluitingstreffer. Die kwam er ook, alleen te laat. In de 88e minuut tekende invaller Sieb Rutgers voor de 2-1. De bezoekers wilden meer, maar dat lukte niet.

Door de nederlaag werd FC Rijnvogels op de ranglijst gepasseerd door Hercules, dat onder leiding staat van René van der Kooij. De trainer is volgend seizoen werkzaam bij Rijnsburgse Boys.

Hercules – FC Rijnvogels 2-1 (1-0)
Goal: Sieb Rutgers