FC Rijnvogels pakte de laatste tijd overwegend de punten op vreemde bodem, maar kon zaterdag ook de eerste thuiszege sinds half oktober bijschrijven. Op de Kooltuin werd korte metten gemaakt met ASWH: 5-1. Ter Leede nam een punt mee uit Volendam.

De Katwijkers leidden bij rust met 3-0, maar toch was er sprake van een gelijkopgaande eerste 25 minuten, waarin ASWH nog de paal raakte. Vervolgens sloeg FC Rijnvogels in het slotkwartier meedogenloos toe. Dennis Bakker maakte tussen de 29e en 32e minuut twee goals, waarna Tom Bijen voor een marge van drie zorgde.

ASWH deed na een uur spelen iets terug, maar vervolgens was het Rijnvogels dat direct weer de toon zette. Binnen tien minuten werd het 4-1 en 5-1 via goals van respectievelijk Julian Dobbe en nogmaals Bijen. Door de zege bracht de ploeg van Thomas Duivenvoorden zijn puntentotaal op 38, dat zijn er acht minder dan koploper GVVV.

Opnieuw 2-2 op vreemde bodem
Ter Leede speelde voor de derde keer in 2023 een uitwedstrijd met 2-2 gelijk. Nadat deze uitslag eerder op bezoek bij ACV en Harkemase Boys uit de bus kwam, gebeurde hetzelfde tegen RKAV Volendam. Een verschil met die twee eerdere remises was wel dat Ter Leede nu van een achterstand terugkwam.

Een aantal minuten voor rust maakte Rowdy van der Putten al koppend de 1-1. Na 57 minuten nam RKAV Volendam opnieuw een voorsprong, maar zo’n twintig minuten later zorgde Bart van der Weijden voor een hernieuwd Sassenheims antwoord: 2-2. Van een Volendamse rode kaart in de slotfase kon Ter Leede niet meer profiteren.

FC Rijnvogels – ASWH 5-1 (3-1)
Goals: Dennis Bakker (2), Tom Bijen (2), Julian Dobbe

RKAV Volendam – Ter Leede 2-2 (1-1)
Goals: Rowdy van der Putten, Bart van der Weijden